Du gruzinai į Lietuvą pateko perlipę tvorą

Du gruzinai į Lietuvą pateko perlipę tvorą

Du gruzinai nelegalai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai bandė patekti Medininkų kontrolės punkto prieigose. Jie perlipo Lietuvos pusėje įrengtą apsauginę tvorą, tačiau toli nenuėjo.

Antradienio naktį Medininkų punkte budėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai per vaizdo stebėjimo sistemą pamatė du įtartinus asmenis. VSAT pareigūnai juos užfiksavo Vilniaus rajono Kiemėnų kaimo prieigose, beveik už kilometro nuo Medininkų punkto teritorijos.

Perėję šioje vietoje mišku einančią sieną du asmenys atsidūrė prie Lietuvos pusėje įrengtos 2 metrų aukščio tvoros. Per kameras stebimi pasieniečių jie greitai ja užsiropštė iki viršaus. Po kelių akimirkų pažeidėjai nušoko žemėn ir tamsoje nėrė į Lietuvos gilumą.

Informaciją apie pažeidimą jau buvo gavę arčiausiai buvę Padvarionių užkardos patruliai. Miške kiek pasekę dviejų asmenų pėdsakais, jie netrukus prisivijo du vyrus.

Paaiškėjo, kad neteisėtai į Lietuvą bandė patekti savo šalies pasus turėję 22-ejų ir 26-erių Gruzijos piliečiai. Jų pasuose nebuvo Šengeno vizų.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder