Eimutis Misiūnas: popiežius vizitas bus sklandus ir saugus

Eimutis Misiūnas: popiežius vizitas bus sklandus ir saugus

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, sako kad popiežiaus vizitas Lietuvoje yra ne tik džiaugsmas žmonėms, bet ir didelio pasirengimo reikalaujantis renginys ir užtikrina, kad Šventojo Tėvo vizitas vyks sklandžiai ir saugiai.

Ministras primena, kad popiežius yra paprastas, prabangos nemėgstantis žmogus ir prašo tik minimalios apsaugos. 

„Mums pasakyta, kad pareigūnų būtų optimaliai mažai. Tai organizuojamės, skaičiuojamės pareigūnus, kokiais maršrutais važinėti popiežiui. Bet praktikos yra, reikalavimai mums yra žinomi. Valstybės apsaugos departamento vyrai vyksta atsivežti popamobilio iš Vatikano“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė E. Misiūnas.

„Tai pirmo ryškumo asmuo pasaulyje. Lietuvai tai ne tik džiaugsmas, bet ir iššūkis. Vidaus reikalų ministerijai, Vadovybės apsaugos departamentui, policijai, pasieniečiams tikrai yra daug darbo. Važinėja ir stebi, kaip vyksta tokie vizitai, kaip organizuojami, kaip organizuojamos apsaugos“, - sakė ministras.

Pasak ministro, į susitikimus su popiežiumi susirinks didelės žmonių minios, todėl turi būti užtikrinta visapusiška apsauga. 

„Rengiami evakuacijos planai. Dėliojami greitosios pagalbos ekipažai. Kauno santakoje planuoja susirinkti iki 120 tūkst. žmonių. Tai yra labai didelė masė žmonių. Turime imtis ir prevencinių priemonių, nereikėtų pamiršti, kokiu laiku gyvename, reikia imtis ir antiteroristinių priemonių. Rūpinsimės kelių saugumu, ten, kur vaikšto daug pėsčiųjų, pasirūpinsime, kad nevažinėtų sunkieji transportai“, - teigė vidaus reikalų ministras bei patikino, kad ministerija puikiai tvarkosi.

ELTA primena, kad popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis, vėliau vyks į Latviją ir Estiją.

Per dvi vizito Lietuvoje dienas Šventasis Tėvas melsis Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčioje, aplankys buvusį KGB kalėjimą, prisimins okupacijų aukas.

Šventasis Tėvas susitiks su prezidente ir žmonėmis, susirinkusiais S. Daukanto aikštėje. Skirs laiko susitikti su kunigais, vienuoliais ir vienuolėmis, seminaristais. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder