Ekspertai milteliuose iš "Amsterdamo" rado kvaišalų

Ekspertai milteliuose iš "Amsterdamo" rado kvaišalų

Baigta dalis ikiteisminio tyrimo, kuriame dėl kvaišalų platinimo įtariamas sekso prekių parduotuvių "Amsterdamas" savininkas.

Tyrimo metu pareigūnai gavo duomenų, kad parduotuvių darbuotojai šias medžiagas reklamuodavo ir parduodavo kaip kokaino, MDMA, kanapių bei kitų narkotinių medžiagų pakaitalus, neva neturinčius uždraustų ir sveikatai žalingų komponentų.

Tačiau Kriminalistinių tyrimų centro specialistai, bendradarbiaudami su užsienio ekspertinėmis įstaigomis, nustatė, kad milteliuose, supakuotuose į reklamines pakuotes "Twist", "Storm" bei "Love Powder" ir kt. (kaina - 250-300 Lt už 1 g), vartotoją pasiekdavo naujos psichoaktyvios medžiagos. Vartodami šias medžiagas, parduotuvių klientai nuodijo save psichotropine medžiaga – mefedronu, kitomis psichotropinėmis medžiagomis ir jų dariniais.

"Amsterdamo" veikla Klaipėdos apskrityje nutraukta 2010–ųjų gruodžio pabaigoje, naujametinės nakties išvakarėse, po to, kai pareigūnai sulaikė parduotuvių savininką - klaipėdietį K. G. (gim. 1964 m.).

Kratos pas įtariamąjį metu aptikta apie 225 g miltelių su psichotropine medžiaga – mefedronu, apie 1 kg kitos psichotropinės medžiagos ir jos darinių.

Teismui perduotoje byloje šiam verslininkui įteiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais, už tai jam gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Tuo verslininko nemalonumai nesibaigia - pareigūnai ir toliau tęsia ikiteisminį tyrimą dėl jo vadovaujamos bendrovės veiklos. Kol kas nebaigti kai kurie pas įtariamuosius ir sekso prekių parduotuvėse paimtų medžiagų ekspertiniai tyrimai.

Taip pat tiriama, ar K. G. policijos pareigūnų pas jį rastą turtą ir pinigus įgijo teisėtu būdu, ar jis nesiekė jų nuslėpti ir įteisinti, ar jie netapo neteisėto praturtėjimo priemone. Ikiteisminio tyrimo metu buvo apribotos K. G. nuosavybės teisės į giminaičių vardu registruotą namo dalį, į sutuoktinės vardu registruotą butą, į vienos uostamiesčio bendrovės, sutuoktinės bei jo vadovaujamos bendrovės vardais registruotus automobilius "Mercedes Benz CLS 320", "Mercedes Benz E 500" bei "Mercedes Benz S 600", taip pat į pinigus - apie 150 tūkst. litų grynaisiais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder