Girti vairuotojai žudo visus savo kelyje

Girti vairuotojai žudo visus savo kelyje

Savaitgalį šalies keliuose vykstančio karo kronika pasipildė dar dviem kraupiais įrašais. Vairavo neturėdamas tam teisės - pražudė save ir dar du keleivius. Vairavo girtas - užmušė per pėsčiųjų perėją ėjusį nepilnametį.

Šeštadienio vakarą, pora minučių po 17 val., Širvintuose partrenktas per pėsčiųjų perėją Upelio gatvėje ėjęs penkiolikmetis. Iš netoliese esančio kaimo atvykęs paauglys nuo patirtų sužalojimų mirė. Kartu su juo per gatvę ėjusi septyniolikmetė draugė dėl galvos smegenų sukrėtimo ir kūno sumušimo paguldyta į Vilniaus ligoninę. Mirtį sėjusį „Volvo V70“ vairavo 30-metis širvintiškis Andrius K. Vyras iš avarijos vietos nuvažiavo. Paslėpęs mašiną garaže, jis patraukė pas draugą ir toliau girtavo.

Andriaus K. ieškojo ne tik vietos, bet ir iš Vilniaus į pagalbą kolegoms atskubėjusios gausios policijos pajėgos. Talkinant ir visuomenei, įtariamasis sulaikytas po penkių valandų, jau grįžęs į namus ir miegantis lovoje. Jis į alkotesterį įpūtė 2,65 promilės alkoholio. Vakar paaiškėjo, kad įtariamasis niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Susikirtęs per egzaminą, jis daugiau jo išlaikyti nebandė.

Širvintų rajono apylinkės teismas Andrių K. leido suimti mėnesiui. Kaltę pripažįstantis širvintiškis teisme buvo nekalbus. Tik advokatui prasitarė, kad neva dėl blogų oro sąlygų perėja einančių paauglių net nematė, o iš avarijos vietos nuvažiavo dėl patirto streso.

Sekmadienio naktį Vilniuje įvykusi avarija pareikalavo iš karto trijų jaunų žmonių gyvybių. 0.19 val. Savanorių prospekto ir Riovonių gatvių sankryžoje nesuvaldytas „Ford Galaxy“ nulėkė nuo važiuojamosios kelio dalies, nulaužė šviesoforą, nušlavė viešojo transporto stotelę ir atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Po smūgio automobilis, kuriame įmontuota dujinė įranga, užsidegė. Du jo priekyje sėdėję vyrai sudegė. Gale sėdėjusį keleivį atskubėję žmonės ištraukė per bagažinę, tačiau jis taip pat buvo miręs.

Pirminiais duomenimis, „Ford Galaxy“ vairavo tam teisės neturėjęs 23 metų vilnietis. Šalia jo sėdėjo 31 metų mašinos savininkas, gale - pastarojo bendraamžis. Visi vyrai yra vilniečiai, gyveno netoli vienas kito. Avarijos priežastimi įvardijamas viršytas saugus greitis. Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojo Antonio Mikulskio teigimu, bus aiškinamasi, ar vairuotojas buvo blaivus.

Kelmės rajone susidūrus dviem policininkų vairuojamiems automobiliams ligoninėje atsidūrė keturių ir penkerių metų mergaitės. Šeštadienio vakarą slidžiame Jucių kaimo kelyje „VW Passat“ nesuvaldė blaivus ne tarnybos metu buvęs neuniformuotas 29 metų Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro vyresnysis patrulis V.V. Mašina išslydo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su Telšių apskrities VPK Kelmės rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio postinio R.L. vairuojama „Volvo S80“. Dvi mažametes vežęs 38 metų pareigūnas buvo blaivus, ne tarnybos metu ir neuniformuotas. Jaunesnei mergaitei sukrėstos galvos smegenys, vyresnei lūžo kairės kojos blauzdikaulis.

Klaipėdoje girtas (0,42 promilės alkoholio) „Mazda 626“ 33 metų vairuotojas partrenkė ir sužalojo per gatvę neleistinoje vietoje ėjusį pora metų vyresnį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės specialiosios paskirties užkardos kinologijos skyriaus vyresnįjį pasienietį N.G.

Iš viso gruodžio 4-13 dienomis šalyje eismo įvykiai pasiglemžė net 13 gyvybių. Žuvo 7 pėstieji, trys vairuotojai, du keleiviai ir vienas dviratininkas. Visi pėstieji ir dviratininkas automobilių partrenkti tamsiuoju paros metu. Nuo metų pradžios Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 228 žmonės.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder