Girtų nepilnamečių gaudynės baigėsi Jakų žiede

Girtų nepilnamečių gaudynės baigėsi Jakų žiede

Vėlų šeštadienio vakarą keli Klaipėdos policijos ekipažai vaikėsi girto nepilnamečio vairuojamą automobilį.

Kelyje Šilutė-Klaipėda, prie išvažiavimo iš Dituvos sodų, šalia degalinės, automobilio „Toyota Avensis" vairuotojas nesustojo stabdomas Klaipėdos kelių policijos pareigūnų. Pamatęs policijos pareigūnus, vairuotojas išvažiavo prieš eismą, padidino greitį ir nuvažiavo Klaipėdos link. Pareigūnai pradėjo bėglius vytis ir pranešė kolegoms uostamiestyje, kad lauktų svečių. Jų teigimu, bėglių greitis galėjo siekti apie 200 km/val.

Ties Jakų žiedine sankryža kelią užtvėrė dar vienas kelių policijos automobilis.

Policijos pareigūnas, sėdėjęs prie „VW Passat" vairo, pamatęs, kad bėgliai nesirengia stoti, truputi pavažiavo atbulas, kad nebūtų trenktasi tiesiai į šoną.

„Toyota" kliudė policijos automobilio priekinį bamperį ir, praskriejęs šalia dar vieno policijos automobilio, atsidūrė Jakų žiedinės sankryžos duobėje.

Iš automobilio iššoko du vyrukai ir puolė bėgti į skirtingas puses. Vairuotoją sulaikė kliudyto policijos automobilio ekipažas, o keleivį, bėgantį skersai per Jakų žiedą, pagavo į įvykio vietą suskubęs kelių policijos biuro budėtojas su padėjėju.

Vairuotojui Dainiui P, gim. 1997 m., vairavusiam tėvui priklausantį automobilį, nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1,33 prom. alkoholio. Vieninteliam pilnamečiui keleiviui, bėgusiam per purvyną, taip pat nustatytas lengvas girtumas - 1,27 promilės.

Dar du automobilio „Toyota Avensis" nepilnamečiai ekipažo nariai: 16-metis vaikinas ir mergina (beje, vienintelė blaivi) iš avarijos vietos nepasišalino.

Jaunuoliai buvo pristatyti į policiją. Nepilnamečius pasiėmė tėvai, kuriems teks atsakyti už vaikų nepriežiūrą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder