Išaiškinta ir teismui perduota vilniečio advokato S. Novikovo nužudymo byla

Išaiškinta ir teismui perduota vilniečio advokato S. Novikovo nužudymo byla

Vilniaus apygardos prokuratūra baigė tirti ir sostinės apygardos teismui perdavė nagrinėti didžiulį rezonansą šalyje sukėlusią baudžiamąją bylą dėl advokato bei Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymo ir kitų nusikaltimų. Kaltinimai byloje pareikšti keturiems asmenims: Vitalijui Gasperovičiui, Jonui Dambrauskui, V. T. ir T. K.

Bendromis prokurorų ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų pastangomis šis labai sunkus ir kiti kaltinamiesiems inkriminuojami nusikaltimai buvo išaiškinti per itin trumpą laiką.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusių prokurorų, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad advokato nužudymą iš savanaudiškų paskatų suorganizavo Vilniaus laidojimo rūmų direktorius ir Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas V. Gasperovičius, o jį įvykdė Vilniaus nusikalstamo pasaulio šulas, buvęs boksininkas J. Dambrauskas. Šie asmenys jau anksčiau buvo teisti už kitus nusikaltimus. V. Gasperavičius taip pat kaltinamas didelės vertės - beveik pusės milijono litų - svetimo turto iššvaistymu, sukčiavimu, dokumentų suklastojimu. Kaltinamieji V. T. ir T. K. kaltinami finansiniais nusikaltimais, t. y. sukčiavimu, dokumentų klastojimu.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kaltinamiesiems V. Gasperovičiui ir J. Dambrauskui skirta kardomoji priemonė suėmimas.

Baudžiamąją bylą sudaro 19 tomų dokumentų.

Advokatas S. Novikovas buvo nudurtas peiliu Vilniuje, šalia banko "Citadelė", praėjusių metų birželio 1-ąją.

Manoma, kad nužudyti S. Novikovą buvo nuspręsta dėl sostinės Olandų gatvėje įsikūrusių bendrovių Vilniaus laidojimo rūmų ir Laidojimo rūmų akcijų. Iki šiol tas bendroves valdė V. Gasperovičius, o J. Dambrauskas per statytinius buvo įsigijęs nemažai jų akcijų.

Akcininkas buvo ir S. Novikovas, tačiau jo paketo dalis nebuvo tokia didelė, kad galėtų priimti lemiamus sprendimus.

Prieš nužudymą buvo pasklidęs gandas, kad S. Novikovas įkalbėjo kelis smulkius akcininkus parduoti savo akcijas.

Jeigu šie sandoriai būtų įvykę, advokatas būtų tapęs kontrolinio akcijų paketo savininku.

Kalbėta, kad tokiu atveju S. Novikovas iš bendrovių vadovo pareigų būtų atleidęs V. Gasperovičių ir į jo vietą paskyręs savo žmogų.

Manoma, kad bijodami prarasti itin pelningą verslą V. Gasperovičius ir J. Dambrauskas nutarė susidoroti su S. Novikovu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder