Iškėlė plūdurus, plaukiojantys turės būti atsargesni

Iškėlė plūdurus, plaukiojantys turės būti atsargesni

Sekmadienį iš Kuršių marių buvo iškelti valstybės sienos apsaugos zoną (VSAZ) žymėję plūdurai. Taip daroma kiekvienais metais, kai pasibaigia navigacijos sezonas.

Sekmadienį Vidaus vandenų direkcijos laivo „Natangas“ įgula iš marių iškėlė 31 geltonos spalvos plūdurą. Juo buvo nužymėta kelių šimtų metrų pločio VSAZ prie Lietuvos ir Rusijos valstybių sienos. Į ją be pasieniečių leidimo įplaukti draudžiama.

Sekmadienį Kuršių mariose neliko ir farvaterį žyminčių plūdurų. Jie navigacijos sezono metu rodė saugų vandens kelią laivams. Todėl mariose plaukiojantys žvejai ir pramogautojai turi būti atidūs, stebėti navigacinės įrangos rodmenis ir neįplaukti į kaimyninės šalies teritoriją.

Kai visiškai užšals Kuršių marios, pasieniečiai VSAZ pažymės laikinais į eketes pastatomais ženklais. Vienas nuo kito jie bus išdėstyti tokiu atstumu, kad asmenys galėtų lengvai tokius ženklus pastebėti. Jų bus pastatyta apie 60.

Kai mariose nebūna plūdurų, paprastai padažnėja valstybės sienos pažeidimo atvejų. Valstybės sienos apsaugos tarnyba įspėja, kad neturint leidimo patekti į VSAZ yra draudžiama, o už neteisėtą buvimą joje numatyta administracinė atsakomybė. Pirmą kartą be leidimo sienos apsaugos zonoje sulaikytas asmuo gali būti įspėtas arba nubaustas bauda nuo 150 iki 300 litų. Įkliuvusiam pakartotinai tokiam pažeidėjui gali būti skirta bauda nuo 300 iki 600 litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder