Jūriniame konteineryje aptiktas vogtas visureigis

Jūriniame konteineryje aptiktas vogtas visureigis

Pirmadienį Klaipėdos jūrų uosto posto krovinių terminale, patikrinę vieną iš JAV atplukdytą konteinerių, Lietuvos muitinės pareigūnai jame surado vogtą automobilį BMW X5.

Be šios automašinos, konteineryje buvo dar viena – "Toyota Highlander", taip pat vienas motociklas ir du vandens motociklai. Šiuo metu tiriama ar ir šios autotransporto priemonės nėra vogtos.

Dar kovo viduryje į Klaipėdą iš JAV atplukdytas 2007 m. gamybos prabangus BMW X5 muitinės kriminalistų buvo aptiktas Malkų įlankos Jūrų uosto posto terminale buvusiame konteineryje.

Pareigūnų turimais duomenimis šis automobilis buvo vogtas JAV, o vidutinė jo rinkos vertė (su privalomais sumokėti mokesčiais) šiuo metu yra apie 90 tūkst. Lt.

Be BMW minėtame konteineryje buvo ir 2008 m. gamybos "Toyota Highlander", motociklas "Suzuki" (2008 m.), du (2008 ir 2010 m. pagaminti) vandens motociklai "Jetski Seadoo".

Muitinės pareigūnai šiuo metu tiria ar ir šios transporto priemonės nėra vogtos.

MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Pernai muitinės kriminalistai, aktyviai bendradarbiaudami su policijos pareigūnais, bendrų operacijų metu sulaikė 16 vogtų automobilių ir pradėjo tris ikiteisminius tyrimus.

Dauguma automašinų, jau pakrautų į traukinių vagonus, buvo sulaikyta Kauno ir Radviliškio geležinkelio stotyse. Automobilius ketinta išvežti į Tadžikistaną, Kirgiziją arba Uzbekistaną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder