Kaltę prisiėmė į kalėjimą grįžti norintis benamis

Kaltę prisiėmė į kalėjimą grįžti norintis benamis

Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai aptiko naminės degtinės pardavimo "tašką" Zauerveino gatvėje.

Pareigūnai išsiaiškino, kad šioje miesto dalyje naminės degtinės galima gauti vos viename "taške", mat kiti, neapsikentę pareigūnų vizitų bei deficitu tampančios naminukės stygiaus, užsidarė.

Antradienį Prevencijos skyriaus pareigūnai nuvyko į minėtą Zauerveino gatvėje esantį  naminės degtinės tašką pas jau ne kartą dėl naminukės problemų turėjusį vyriškį A. S.

Įtarimai pasitvirtino: virtuvėje ant spintelės rasti visi prekybai namine degtine reikalingi atributai: atkimštas puspilnis butelis naminės degtinės, stiklinė ir piltuvėlis, taip pat ir medinė skrynelė, pilna smulkių monetų.

A. S. pareiškė, jog rastoji naminukė - ne jo, o vargšo benamio, kurį yra priėmęs gyventi. Benamis, kumščiais mušdamasis krūtinėn, antrino pastogę suteikusiam geradariui: esą jis naminukę atsinešęs tuomet, kai buto šeimininko nebuvo namie, šiam apie tai nieko nežinant.

Be to, pareiškė vyriškis, jis sergąs "spydu" ir kitomis ligomis, todėl nori kuo greičiau grįžti į kalėjimą. Netrukus pareigūnai pastebėjo už sofos surikiuotas plastikines talpas, kuriose, kaip paaiškėjo, taip pat buvo naminė degtinė, iš viso – per 70 litrų. Abu vyriškiai ir toliau sutartinai tvirtino, jog ši, kaip ir virtuvėje rastoji, iš viso – apie 74 litrus - ne buto šeimininko, bet silpnos sveikatos iš pasigailėjimo priglausto benamio.

Benamiui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder