Klaipėdos įmonės vadovas algas mokėjo komandiruotpinigiais

Klaipėdos įmonės vadovas algas mokėjo komandiruotpinigiais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame krovinių transportavimu ir logistika užsiimančios įmonės vadovas įtariamas klastojęs komandiruočių įsakymus, taip siekdamas išvengti mokesčių nuo darbo užmokesčio.

Tyrimo metu nustatyta, kad laikotarpiu nuo 2017 metų sausio iki 2018 metų rugsėjo dalis atlyginimų įmonėje buvo mokama klastojant komandiruočių įsakymus, juose įrašant klaidingus duomenis. Su įmonės vairuotojais buvo sudaromos darbo sutartys, kuriose buvo nurodomas apie 500 Eur atlyginimas, nors su bendrovės faktiniu vadovu būdavo susitarta, kad darbuotojai „į rankas“ uždirbs 1 000 Eur. Nors vairuotojai dirbdavo tik Lietuvos teritorijoje, vadovas įrašydavo įsakymuose, kad jie esą siunčiami į komandiruotes į Norvegiją, Švediją, Latviją, Lenkiją, Estiją. Tokių komandiruočių įsakymų pagrindu vairuotojams dalis atlyginimo būdavo išmokama komandiruotpinigiais, kurie pagal Vyriausybės nutarimą nėra apmokestinami.

Tokie „priedai“ buvo mokami ir įmonės administracijos darbuotojams, mechanikams, vadybininkams, dažytojams, sandėlininkams, komandiruočių įsakymuose nurodant, kad minėti darbuotojai esą vyksta į mokymus į Norvegiją, Latviją, nors faktiškai minėtas personalas dirbo Lietuvoje ir komandiruotėse nebuvo. Paskaičiuota, kad taip bendrovės vadovas išvengė iš viso daugiau kaip 73 tūkst. Eur mokesčių nuo atlyginimų.

Įmonės vadovui pareikšti įtariamai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo bei dėl dokumentų klastojimo.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Tyrimui, kurio metu buvo apklausta apie 70 asmenų, vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder