Kontrabandinės cigaretės - įmantrioje slėptuvėje

Kontrabandinės cigaretės - įmantrioje slėptuvėje

Per pasienyje su Baltarusija veikiantį Eišiškių punktą į Lietuvą atgabenti kontrabandinių rūkalų nepavyko 27-erių vilniečiui, kurio automobilyje buvo įrengta ypač įmantri slėptuvė.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Purvėnų užkardos pasieniečiai Eišiškių kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos grįžtančio vilniečio ir jo vairuojamo "Saab" dokumentus.

Per šį punktą nevažiuoja krovininiai automobiliai. Jame nedirba ir muitinės pareigūnai. Todėl pasieniečiai tikrina, ar į Lietuvą negabenama draudžiamų prekių.

Tokių slėptuvių, kokia aptikta šiame automobilyje, Eišiškėse dirbantys pasieniečiai pastaruoju metu nebuvo matę. Degalų bakas buvo taip perdirbtas, kad jokių išorinių požymių apie jame gabenamą kontrabandą nebuvo galima pamatyti. Tik jį nuėmę ir patikrinę automobilį pareigūnai aptiko itin meistriškai sukonstruotą ir užmaskuotą slėptuvę. Bako viduryje būta talpos benzinui, jo šonuose buvo slėptuvės cigaretėms, kurios jungėsi su automobilio slenksčiais. Šie taip pat pritaikyti rūkalams slėpti. Visa slėptuvės konstrukcija buvo kruopščiai užglaistyta ir nudažyta.

Iš viso pasieniečiai joje rado 778 pakelius cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos pradėta administracinės bylos teisena. Vilniečiui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir 1999 m. laidos automobilio konfiskavimas.

Šiemet pasieniečiai jau išaiškino 15 atvejų, kai per Eišiškių punktą buvo bandoma į Lietuvą paslėpus atgabenti kontrabandinių rūkalų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder