Kontrabandinius rūkalus į Lietuvą vežė traukinio palydovė

Kontrabandinius rūkalus į Lietuvą vežė traukinio palydovė

Traukinio "Minskas-Vilnius" palydovė baltarusė į Lietuvą bandė įvežti kontrabandinių rūkalų. Ją demaskavo Kenos kontrolės punkte traukinį tikrinę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir muitinės pareigūnai.

Ketvirtadienio vakarą VSAT Vilniaus rinktinės Kenos ir Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiai kartu su muitininkais įprasta tvarka tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiuojantį traukinį "Minskas-Vilnius".

Vieno iš vagonų palydovės, 23-ejų Baltarusijos pilietės, kupė po apatiniu gultu pareigūnai rado paslėptus 500 pakelių cigarečių „Premier 7”. Rūkalai buvo paženklinti baltarusiškomis banderolėmis. Muitinės pareigūnai juos įvertino 3665 litais.

Dėl kontrabandos baltarusei palydovei gresia administracinė bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų. Tyrimą atlieka Kenos muitininkai. Traukinys dėl šio įvykio užlaikytas nebuvo ir į Vilnių išvyko laiku.

Kenos stotyje dirbantys pasieniečiai ir muitininkai pastaruoju metu traukinyje "Minskas-Vilnius": į Lietuvą gabenamų kontrabandinių cigarečių aptinka nuolat. Jos būna slepiamos įvairiose traukinio vietose. Radus rūkalus dažnai jų savininko nustatyti nepavyksta, nes nei keleiviai, nei traukinį aptarnaujantis personalas paprastai apie kontrabandą „nieko nežino".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder