Kretingiškis iš Švedijos atsigabeno įtartinų daiktų

Kretingiškis iš Švedijos atsigabeno įtartinų daiktų

Klaipėdos uoste patikrinę keltu iš Švedijos atplaukusio kretingiškio vairuotą mikroautobusą, pasieniečiai jame aptiko įvairių įrankių. Aiškinamasi, ar jie įsigyti teisėtai.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai trečiadienį patikrino iš Švedijos Karlshamno uosto keltu atplaukusio 41 metų Kretingos gyventojo dokumentus ir jo vairuotą mikroautobusą „Mercedes Benz 315“.

Asmens ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Tikrindami mikroautobusą kriminalistai jame aptiko du benzininius pjūklus, trimerį, tris kampinius šlifuoklius, baterijų srovės matuoklį, oro kompresorių, suvirinimo aparatą, keturis diskinius pjūklus, keturis suktuvus, smūginį gręžtuvą, grąžtą betonui, vamzdžių sriegiklį. Be šių daiktų, buvo rastas ir vienos užsienio įmonės spaudas.

Kretingiškis pateikti dokumentų, patvirtinančių, kad Švedijoje daiktai įsigyti teisėtai, VSAT pareigūnams negalėjo.

Dėl prekių gabenimo be dokumentų Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vairuotoją VSAT pareigūnai po apklausos paleido. Daiktai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder