Kretingos pareigūnai baigė tirti didelės apimties sukčiavimo bylą

Kretingos pareigūnai baigė tirti didelės apimties sukčiavimo bylą

Kretingos rajono policijos pareigūnai baigė tirti ir Klaipėdos apylinkės prokuratūrai kaltinamajam aktui surašyti perdavė didelės apimties bylą, kurią sudaro dešimt dėl sukčiavimo (BK 182 str. 1 d. (6 epizodai) ir 3 d. (4 epizodai), ) pradėtų ikiteisminių tyrimų. 

Nustatyta, kad Marijampolės pataisos namuose bausmę jau atliekantis, 1989 m. gimęs asmuo, nukopijuodavo nekilnojamojo turto nuomos ir pardavimo portaluose esančius skelbimus bei nuotraukas, po to - sukurdavo naują, apgaulingą skelbimą apie tariamai Klaipėdoje ir Vilniuje nuomojamus butus. Tos pačios nuotraukos kartodavosi keliuose fiktyviuose skelbimuose.

Jais susidomėję būsto ieškantys asmenys, sukčiui pervesdavo sutartas rezervacijos sumas, kartais - ir dviejų mėnesių nuomą. Telefonu jiems būdavo aiškinama, kad pinigus esą reikia pervesti notarui, buto savininkui, dukrai, žmonai, draugui, agentui ar panašiai. Apgaulė išaiškėdavo, kai, susitarus susitikti apžiūrėti buto, susisiekti su „nuomotoju“ nebepavykdavo. Vienąkart panašus apgaulės būdas panaudotas ir tariamai parduodant automobilį. Išviliotos sumos svyruodavo nuo 200 iki 640 eurų, iš viso apgaulės būdu pasisavinta buvo 3400 eurų.

Nusikalstamos veikos vykdytos nuo 2019 m. birželio mėn. iki šių metų balandžio mėn. Po keturis tokio pobūdžio ikiteisminius tyrimus pradėta Vilniuje ir Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose bei Kretingoje. 

Įtariamasis pareigūnams gerai pažįstamas – ne kartą teistas už vagystes, plėšimą, nesunkų kūno sužalojimą ir kitus nusikaltimus. Tyrėjams jis prisipažino sukčiavęs, teigė, kad veikė vienas.

Už sukčiavimą asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder