Kuro talpyklą vyras pavertė cigarečių slėptuve

Kuro talpyklą vyras pavertė cigarečių slėptuve

Gudriai įrengtoje slėptuvėje rūkalus iš Rusijos gabenęs tauragiškis Pagėgių pasieniečiams įkliuvo pakartotinio tikrinimo metu.

Antradienį popiet VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai Šakių rajono kelyje Ramoniškiai – Sudargas pakartotinai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį "Audi 100".

Vairuotojo, 58 metų Tauragės gyventojo, ir jo mašinos dokumentai buvo tvarkingi.

Vyras prieš kelias minutes buvo įvažiavęs į Lietuvą iš Rusijos per Ramoniškių pasienio kontrolės punktą. Čia dirbantys pasieniečiai buvo patikrinę mašinos bei vairuotojo dokumentus, o muitinės pareigūnai – vežamus daiktus.

Pakartotinės patikros metu VSAT operatyvininkai atkreipė dėmesį į automobilio bagažinėje vežamą 20 litrų degalų talpykla. Paaiškėjo, kad išoriškai niekuo neišsiskirianti standartinė talpykla paversta slėptuve kontrabandiniams rūkalams gabenti.

Jos apačioje rasta specialiai išpjauta išstumiama plokštelė, dengiantį angą, į kurią sukišamos cigaretės.

Kontrabandininko būta išradingo – tam, kad degalų talpykla būtų sunkesnė ir atrodytų, jog joje iš tikrųjų yra degalai, per minėtą angą į slėptuvę buvo prikišta metalinių strypų ir net keli santechniniai veržliarakčiai. Per standartinę talpyklos įpylimo angą į ją buvo šliūkštelėta degalų, kad atidarius sklistų neva gabenamo kuro kvapas.

Slėptuvėje pasieniečiai aptiko į juodą polietileno plėvelę suvyniotus 88 pakelius cigarečių "Saint George Lights" ir "Bond Street". Visos pakuotės buvo pažymėtos rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos tauragiškiui pradėta administracinė teisena. Už tai jam gresia 500 iki 3000 Lt bauda ir mašinos konfiskavimas.

Automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Rociškių užkardoje. Vyras po apklausos paleistas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder