Kybartų pataisos namuose pradėjo veikti ryšio blokavimo technika

Kybartų pataisos namuose pradėjo veikti ryšio blokavimo technika

Kybartų pataisos namuose įdiegta mobiliojo ryšio blokavimo sistema. Mobilusis ryšys bus blokuojamas drausmės grupės 18-oje nuteistųjų kamerų ir bendrojo naudojimo patalpose: dušo, poilsio, buities ir pasivaikščiojimo kiemeliuose.

Įsitikinti, kaip veikia blokatoriai bei apžiūrėti pačios įrangos į Kybartų pataisos namus atvyko teisingumo ministras Juozas Bernatonis ir Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė. Įrangos pristatymo renginyje taip pat dalyvavo Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka.

Blokavimo įrangos diegimo tikslas - užkirsti kelią nusikalstamoms nuteistųjų veikoms, užkardyti draudžiamų daiktų patekimą į pataisos namus bei jų naudojimą, palaikyti viešąją tvarką bei didinti visuomenės saugumą. Teisingumo ministras gerai įvertino atliktus darbus.

„Mes nuosekliai vykdome kovą prieš nelegalų telefonų ir interneto modemų disponavimą laisvės atėmimo vietose. Tikiuosi, kad įdiegus ryšio blokavimo įrangą Kybartuose, sumažės ir telefoninio sukčiavimo atvejų, nes dalis jų organizuojama ir vykdoma iš laisvės atėmimo įstaigų" - kalbėjo J. Bernatonis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad visuomenėje yra įsitvirtinusi klaidinga nuomonė, kad visi telefoniniai sukčiai yra laisvės atėmimo vietų gyventojai. Tačiau faktai byloją kitką - iš laisvės atėmimo vietų skambina tik keliasdešimt procentų sukčių, o dauguma jų veikia laisvėje.

Pasidžiaugta, kad laisvės atėmimo vietų prižiūrėtojai vis aktyviau kovoja su kaliniais, turinčiais mobiliuosius įrenginius. Jei 2013 m. iš nuteistųjų buvo paimta 775 mobilieji telefonai ir 848 SIM kortelės, tai pernai - 1359 mobilieji telefonai ir 1534 SIM kortelės. Per keturis šių metų mėnesius jau paimta 534 mobilieji telefonai ir 750 SIM kortelių.

UAB „Sakura" direktorius Vigilijus Barzda pristatė, kokiu principu veikia įstaigoje įdiegta blokavimo įranga, informavo, kad yra gauta Visuomenės sveikatos centro specialistų išvada, jog įrenginiai yra tinkami naudoti ir Ryšių reguliavimo tarnyba pripažino, kad sistema veikia, tik yra duotas laikas išbandyti, ar ryšys netrukdo aplinkiniams gyventojams.

Šiuo metu Kybartų pataisos namuose bausmę atlieka 393 ne pirmą kartą teisti asmenys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder