Kyšį paėmęs Alfonsas Šimkus siunčiamas už grotų

Kyšį paėmęs Alfonsas Šimkus siunčiamas už grotų

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis buvusiam savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui ir jo bendrininkams, su kuriais jis įteisino kaip kyšį gautą naują automobilį.

Bylos duomenimis, 117 tūkst. litų vertės "Volvo S60" A. Šimkus gavo kaip atlygį iš bendrovės "Klaipėdos keliai" už pagalbą viešajame savivaldybės konkurse, kurį laimėjo ir jai teko milijoninės vertės miesto darbų užsakymas.

Šį automobilį Alfonsas Šimkus gavo kaip kyšį.

Bendrovės savininkas ir pagrindinis akcininkas Pranciškus Jurgutis už tai apkaltintas svetimo turto iššvaistymu ir kurstymu padaryti nusikaltimą, įtarimai pagalba įteisinant turtą pateikti Viktorui Riabovui, kuris epizodiškai prisidėjo vykdant aferą.

Legalizuojant nusikalstamu būdu įgytą "Volvo" teko klastoti kai kuriuos dokumentus, trijulė laikoma organizuota grupe, kurios kiekvienas atlieka tam tikrą užduotį ar turi skirtingą vaidmenį.

Už visus šiuos nusikaltimus numatytos realios laisvės atėmimo bausmės. Jų šįkart kaltinamieji neišvengė.

66 metų A. Šimkui skirta 4, o 58-erių P. Jurgučiui - 3 metų su puse metų laisvės atėmimo bausmės, kurias jie turės atlikti pataisos namuose. V. Riabovas išteisintas, jo atžvilgiu byla nutraukta.

Iš A. Šimkaus taip pat konfiskuotas automobilis bei 8 tūkst. litų, kurie buvo panaudoti legalizuojant mašiną.

Tiesa, už grotų nuteistieji kol kas nekeliaus - jie turi teisę nuosprendį apskųsti. A. Šimkui palikta galioti kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o P. Jurgučiui - registracija policijos įstaigoje.

Abu vyrai anksčiau jau teisti. 2011 metais įsiteisėjo nuosprendis A. Šimkui už piktnaudžiavimą, o P. Jurgutis 2010 teistas už svetimo turto iššvaistymą.

Su A. Šimkumi susijęs kyšininkavimo skandalas kilo 2008 metų rugsėjį, kai jį sulaikė STT Klaipėdos valdybos agentai. Nuo to laiko jau baigti keli ikiteisminiai tyrimai, kelios bylos jau išnagrinėtos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder