Kyšiai dviem pasienio pareigūnams kainavo darbo vietas

Kyšiai dviem pasienio pareigūnams kainavo darbo vietas

Už kyšių ėmimą du pasvaliečiai pasienio pareigūnai neteko teisės dirbti valstybės tarnyboje - vienas dvejus, kitas - pusketvirtų metų. Tokį sprendimą priėmė Panevėžio miesto apylinkės teismas.

"Pasienio pareigūnai, ne vieną kartą reikalavę duoti ir priėmę kyšį už neteisėtą neveikimą - administracinės teisės pažeidimo protokolo nesurašymą dėl įvykdytų užsieniečių atvykimo į Lietuvos Respubliką, gyvenimo ir vykimo per ją tranzitu bei išvykimo tvarkos pažeidimų, padarė nusikalstamas veikas, kuriomis diskreditavo pareigūno ir valstybės prestižą", - teigė Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime spaudai cituojamas Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius.

Užpernai vasarą ir rudenį Biržų ir Pasvalio rajonuose pasieniečiai ne kartą reikalavo kyšio iš į Rygą vykstančių užsieniečių vairuotojų, kurie pažeidė atvykimo į Lietuvos Respubliką, gyvenimo ir vykimo per ją tranzitu bei išvykimo tvarką.

Už kyšius valstybės sienos apsaugos pareigūnai pažeidimus padariusiems užsienio šalių vairuotojams padėdavo išvengti administracinių teisės pažeidimų protokolų surašymo.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės Pasvalio skyriaus pareigūnai, jį organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai priėmęs, pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį, reikalavęs ar provokavęs jį duoti už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas teisės atėmimu dirbti tam tikrą darbą arba laisvės atėmimu iki trejų, penkerių ar aštuonerių metų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder