Lauko tualete mergaitę pagimdžiusi ir palikusi moteris nuteista kalėti 10 metų

Lauko tualete mergaitę pagimdžiusi ir palikusi moteris nuteista kalėti 10 metų

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 22-ejų metų Jurbarko rajono gyventojai Renatai Lukoševičienei, kaltintai savo naujagimės dukters nužudymu. Teisėjų kolegija pripažino ją kalta ir skyrė laisvės atėmimą dešimčiai metų. Bausmę atlikti paskirta pataisos namuose.

R. Lukoševičienė nuteista už tai, kad 2011 m. kovo mėnesį savo sodybos lauko tualete pagimdžiusi gyvą visiškai išnešiotą mergaitę, nuplėšė bambagyslę ir, naujagimei įkritus į lauko tualeto duobėje esančias fekalijas, tyčią ją ten paliko, o ši dėl bendro kūno atšalimo mirė.

Kaltinamoji savo kaltės nepripažino, teigė, kad naujagimės nežudė ir neketino to daryti. Į medikus nesikreipė, nes jautėsi gerai, be to, pas gydytoją važiuoti toli, o ji neturėjusi kam palikti sūnų. Vyrui apie nėštumą nesakė, nes norėjo padaryti staigmeną.

Anot R. Lukoševičienės, abu gimdymai buvo skirtingi, tad ji nesuprato, kad įvykio naktį prasidėjo gimdymas. Ji jau iš vakaro jautėsi blogai, dažnai vaikščiojo į tualetą. Gimus mergaitei, ji virkštelės nenutraukė, ši nutrūko pati, ištraukti naujagimės iš tualeto duobės nepasiekė, o vėliau 2 ar 3 kartus buvo nualpusi.

Tiek medicininė ekspertizė, tiek teisiamajame posėdyje apklaustas teismo medicinos ekspertas patvirtino, kad virkštelė spontaniškai nutrūkti negalėjo, bambagyslė atidalinta buku daiktu, nutraukiant. Gausu prieštaravimų buvo ir kaltinamosios parodymuose dėl gimdymo aplinkybių. Ir nors moteris teigė, kad laukė ir norėjo vaiko, nustatyta, jog nei vienam iš kartu gyvenančių artimųjų apie nėštumą neužsiminė. Kad vaiko auginimui nesiruošta, rodė ir tai, jog namuose nebuvo nei vieno greitai gimsiančiam naujagimiui skirto daikto, be to, R. Lukoševičienė ekspertams užsiminė, kad norėjo darytis abortą, bet buvo jau per vėlu.

Taigi kaltinamosios pateikta versija buvo įvertinta kaip gynybinė ir paneigta teismo išsamiai ištirtais įrodymais, kurie neginčijamai patvirtino, kad R. Lukoševičienė, nužudydama savo naujagimę, veikė tiesiogine tyčia. Teismas R. Lukoševičienę pripažino kalta ir nuteisė 10 metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder