Lietuvoje pasieniečių "ežį" pervažiavusius visureigius sulaikė Lenkijos pareigūnai

Lietuvoje pasieniečių "ežį" pervažiavusius visureigius sulaikė Lenkijos pareigūnai

Vilkaviškio rajone pasieniečiai dviem įtartiniems visureigiams „BMW X5“ patiesė priverstinio stabdymo juostą. Ją pervažiavusios abi mašinos nulėkė į Lenkiją. Šioje šalyje netrukus visureigiai buvo aptikti keliomis pradurtomis padangomis ir be vairuotojų.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Vilkaviškio rajono Vygrelių kaimu patikrinti sustabdė į Lietuvos gilumą važiavusį automobilį „Audi A6“ prancūziškais numeriais. Nuo šios vietos iki sienos su Lenkija yra apie du kilometrus.

Mašiną vairavęs 26 metų Tauragės gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio registracijos dokumentus, tačiau paaiškėjo, kad vyro turėto laikino vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikas baigėsi gegužės pabaigoje.

Pasieniečiams aiškinantis įvykio aplinkybes, iš Lenkijos pusės pasirodė du visureigiai „BMW X5“. Jų vairuotojai, išvydę pasieniečių tarnybinį automobilį bei įjungtus jo švyturėlius, apsuko visureigius ir nulėkė Lenkijos link.

Apie sprunkančias mašinas VSAT pareigūnai spėjo pranešti arčiau sienos buvusiems kolegoms. Šie ant kelio patiesė spygliuotą priverstinio stabdymo juostą. Abu visureigiai „ežį“ pervažiavo ir dideliu greičiu įlėkė į Lenkijos teritoriją.

Apie bėglius Lietuvos pasieniečiai pranešė kaimyninės valstybės sienos apsaugos tarnybos Rutka Tartak užkardos pareigūnams. Pastarieji informavo, kad nurodytus visureigius keliomis pradurtomis padangomis aptiko už kilometro nuo valstybės sienos, prie vienos sodybos.

Abu „BMW X5“ buvo su vokiškais numeriais. Pirminiais duomenimis, vienas visureigis pagamintas 2010 m., kitas – 2011-aisiais. Abiejų mašinų vairuotojai iš įvykio vietos buvo pasišalinę. Jų ieško ir šį įvykį tiria Lenkijos policija.

Lietuvos teritorijoje patikrinti sustabdytam tauragiškiui, neturėjusiam vairuotojo pažymėjimo, pradėta administracinės bylos teisena dėl transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės. Ją atlieka Kalvarijos policijos pareigūnai, kuriems pasieniečiai perdavė šį vyrą ir jo vairuotą „Audi A6“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder