Miškininkai danielius veisė popieriuose

Miškininkai danielius veisė popieriuose

Užvakar Panevėžio miesto apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu baigė buvusio Panevėžio miškų urėdijos urėdo Daugirdo Lukoševičiaus bylą ir už piktnaudžiavimą tarnyba bei svetimo turto iššvaistymą jam paskyrė 6890 litų baudą. Tačiau tuo buvusio urėdijos vadovo santykiai su teisėsauga nenutrūksta. Mat jo pavardė figūruoja buvusio vieno konservatorių šulų Vito Matuzo baudžiamojoje byloje.

Teismas nustatė, kad vadovaudamas Panevėžio urėdijai D.Lukoševičius su valstybės turtu elgėsi tarsi su savo.

45 metų D.Lukoševičius neteko pareigų, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai metų pradžioje ėmė kilnoti urėdijos dokumentus, kurie pasirodė esą suklastoti. Tada pasitvirtino įtarimai, kad urėdijos miško apsaugos inžinierius Kornelijus Alekna buvo surašęs į dokumentus melagingą informaciją, jog į Pašilių mišką iš urėdijos aptvaro vykdant gyvūnų gausinimo programą buvo atvežti ir paleisti devyni danieliai.

Iš tiesų žvėrys jau ganėsi ne garsiajame Pašilių miške, kur nuo sovietmečio mėgo medžioti valdžios grietinėlė, o Vilniaus ir Širvintų rajonuose. Danieliai D.Lukoševičiaus pažįstamo prašymu iš Krekenavos girininkijos aptvaro buvo iškeliavę į vieno medžiotojų būrelio medžioklės plotus.

Kai ši istorija ėmė aiškėti, STT sulaikė, o paskui ir suėmė Krekenavos girininką Joną Leiką bei urėdijos miško apsaugos inžinierių K.Alekną. Pats urėdas areštinės gultų išvengė. Per kratą namuose sunegalavus širdžiai, jis atsidūrė ligoninėje.

Suimti įtariamieji savo kaltes pripažino, patvirtindami tai, ką įtarė STT pareigūnai. Girininkas J.Leika Krekenavos girininkijos aptvare žvėris sugaudė, o K.Alekna dokumentus klastojo urėdo nurodymu.

Savo kaltę pripažino ir D.Lukoševičius. Jis sutiko atlyginti urėdijai padarytą žalą.

Už šiuos nusikaltimus Krekenavos girininkui J.Leikai skirta 4450 litų bauda, o miškų inžinierius K.Alekna turės sumokėti 2600 litų.

D.Lukoševičiui dar teks į teismą sugrįžti. Panevėžio apygardos prokuratūra jam yra pateikusi įtarimus dėl piktnaudžiavimo buvusio Seimo nario Vito Matuzo ir jo žmonos Danutės Matuzienės byloje.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder