Muitininkai pašto siuntose aptiko ginklo dalių bei ampulių su neaiškiomis medžiagomis

Muitininkai pašto siuntose aptiko ginklo dalių bei ampulių su neaiškiomis medžiagomis

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Oro uosto poste trečiadienį, tikrindami į Lietuvą atgabentas siuntas, vienoje jų aptiko ginklo dalių, kitoje - ampulių su, įtariama, narkotinėmis medžiagomis.

Tikrindami siuntą iš Jungtinių Amerikos Valstijų, muitinės pareigūnai aptiko tris medines ginklo buožės dalis bei metalinį vamzdžio fragmentą su įspaustu serijiniu numeriu. Siunčiant ginklo dalis reikalingi leidimai, kuriuos išduoda Policijos departamentas. Kadangi reikalingi dokumentai kartu su siunta nebuvo pateikti, siuntą muitininkai sulaikė vadovaudamiesi Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo nuostatomis.

Muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė ir siunta iš Nyderlandų. Ją atidarę, muitininkai atrado ampulių su baltos spalvos kristaline medžiaga. Ampulės buvo be jokių užrašų, jų pakuotė nepaženklinta nustatyta tvarka, taip pat nebuvo pridėti medžiagų saugos duomenų lapai. Įtardami, kad ampulėse gali būti siunčiamos narkotinės medžiagos, muitininkai jas sulaikė. Sulaikytos ampulės atiduotos Muitinės laboratorijai tolesniems tyrimams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder