Muitininkai sulaikė rekordinę hašišo siuntą

Muitininkai sulaikė rekordinę hašišo siuntą

768 kg hašišo - tokią siuntą Lavoriškių kelio poste sulaikė Lietuvos muitinės pareigūnai. Iš Lietuvos į Baltarusiją greitai gendančius produktus vežusiame vilkike rasta ypač įmantri, pneumatiniais įrenginiais valdoma slėptuvė, kurioje ir buvo rasti narkotikai.

Preliminariais muitinės duomenimis, tai yra didžiausia narkotikų kontrabandos siunta Lietuvos istorijoje. Apytikslė narkotikų vertė juodojoje rinkoje - 23,5 mln. litų.

Į Lavoriškių kelio postą vilkiku "Scania" atvažiavęs Lietuvos Respublikos pilietis muitinės pareigūnams deklaravo gabenantis greitai gendantį krovinį - daržoves ir vaisius, į Baltarusijos Respubliką. Tačiau pareigūnams pasvėrus minėtą vilkiką, nustatyta, jog automašinos svoris neatitinka deklaruoto dokumentuose. Nusprendus papildomai patikrinti "Scania" mobiliąja rentgeno sistema, pastebėta, kad vairuotojas itin sunerimo.

Tokio nerimo priežastis netruko paaiškėti. Rentgeno kontrolės sistema parodė, kad vilkiko puspriekabės - šaldytuvo "Fruehauf" - dugne gali būti įrengta slėptuvė. Įtarimai sustiprėjo pareigūnams pragręžus puspriekabės grindis: pirminis narkotikų aptikimo testas rodė, jog ant grąžto likę augalinės medžiagos likučiai gali būti kanapių derva - hašišas.

Atvykus Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnams ir bandant pasiekti slėptuvę, joje aptikti du kompresoriai, keturi pneumatiniai keltuvai, suspausto oro žarnos ir kita suspausto oro įranga.

Pareigūnai jau buvo susidūrę su panašia įranga, kontrabandininkų naudojama ypač įmantrioms slėptuvėms įrengti. Todėl prijungus rastą įrangą, muitininkams galų gale pavyko pakelti puspriekabę - šaldytuvą nuo puspriekabės rėmo ir rasti jos dugne buvusią slėptuvę.

Vilkiko vairuotojas, Vilkaviškio gyventojas I. N. buvo sulaikytas dviem paroms. Antradienį Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Iki šiol didžiausia sulaikyta hašišo siunta buvo 412 kg. Šį kiekį pernai spalio mėnesį muitininkai sulaikė Medininkų pasienio poste.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder