Neprisimena, kur išleido 125 tūkst. Lt pasisavintų lėšų

Neprisimena, kur išleido 125 tūkst. Lt pasisavintų lėšų

Neatlaikęs ekonominės krizės, statybų bendrovės direktorius, užuot gelbėjęs savo verslą, iš įmonės pasisavino per 125 tūkst. litų ir taip ją privedė prie bankroto. 

Klaipėdos apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. 

Ikiteisminį tyrimą byloje atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad Klaipėdoje registruotos UAB "Jokusta“ 50-metis direktorius M. J. nuo 2007 m. sausio iki 2009 kovo per kelis kartus iš bendrovės sąskaitos ėmė pinginius avansus neva medžiagų įsigijimui, tačiau pateikė tik dalį dokumentų, patvirtinančių nuimtų pinigų panaudojimą. Iš viso per dvejus metus taip buvo pasisavinta per 125 tūkst. įmonės lėšų. 

Apklaustas įtariamuoju, M. J. savo kaltę pripažino, teigė pasisavintus pinigus išleidęs bendrovės reikalams, tačiau neprisiminė, kam konkrečiai, ir neturėjo tai patvirtinančių dokumentų. 

2009 m. UAB "Jokusta“ buvo iškelta bankroto byla, bankroto administratorius byloje pareiškė 7 952 litų civilinį ieškinį. 

"Ši byla galėtų būti pavyzdys, kaip kai kurie žmonės, kurdami savo verslą, iš anksto neįvertina ir nenumato visų galimų rizikos faktorių, stokoja ir patirties, ir sugebėjimų suvaldyti nemažus piniginius srautus, per daug rizikuoja, laisvai elgdamiesi su bendrovės piniginėmis lėšomis, kol galiausiai nusižengia įstatymui ir už tai turi atsakyti baudžiamąja tvarka“, – sakė L. Rokanskienė. 

Už didelės vertės svetimo turtą pasisavinimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder