Nustatytas ir antras prieš nepilnametį smurtavęs jaunuolis

Nustatytas ir antras prieš nepilnametį smurtavęs jaunuolis

Nustatytas antras smurtautojas, filmavęs nepilnamečio egzekuciją, kuri buvo paskelbta socialiniame tinkle "Facebook". Kaip ir atgailauti dėl smūgių ir patyčių ėmęs A.T., antrasis skriaudikas yra aštuoniolikmetis, praneša Lietuvos ryto televizija.

Abiem jaunuoliams pateikti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Jiems skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kaip jau skelbta, vasario 18-ąją tinklalapyje "Facebook" sukurtoje socialinėje grupėje buvo paskelbta ir žaibišku greičiu kituose interneto šaltiniuose išplito vaizdo medžiaga, kurioje vaizduojamas smurtas prieš nepilnametį berniuką.

Policija nedelsdama ėmėsi tirti šio įvykio aplinkybes. Buvo surinkta ir išsaugota visa šiuo metu prieinama informacija, reikšminga nukentėjusiajam ir smurtautojams nustatyti. Taip pat kreiptasi į bendrovę "Facebook, Inc.", prašant užblokuoti prieigą prie šio vaizdo įrašo. Šiuo metu filmuota medžiaga nebepasiekiama.

Vaizdo įrašui paplitus visuomenės informavimo priemonėse internete, nustatytas šiame įraše užfiksuotas smurtą patyręs asmuo. Paaiškėjo, kad įvykis yra trejų metų senumo.

Policija apklausė nukentėjusįjį, buvo nustatyti ir įtariamieji. Pirmasis jų netrukus pats pasidavė policijai.

Kauno apygardos prokuratūroje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder