Nuteistųjų draudžiami daiktai nepasiekė

Nuteistųjų draudžiami daiktai nepasiekė

Marijampolės pataisos namų nuteistuosius vėl bandyta aprūpinti jiems draudžiamais turėti daiktais.

Antradienio rytą pataisos namų apsaugos perimetro poste budėjęs pareigūnas pastebėjo, kaip Stoties gatvėje sustojo lengvasis automobilis, o jame esantys asmenys į pataisos namų gamybinės zonos teritoriją, įtariama, savadarbe suslėgto oro patranka įšovė paketą.

Po šūvio automobilis dideliu greičiu nuvažiavo. Į gamybinės zonos teritoriją nuskubėję Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai sulaikė nuteistąjį V. S., kuris paėmęs paketą jau bėgo į liejimo cecho pastatą. Nuteistasis buvo pristatytas į budėtojų patalpas ir laikinai izoliuotas. Iš jo paimtame pakete pareigūnai surado 6 mobiliojo ryšio telefonus bei mobiliojo telefono įkroviklio antgalį.

Po kelių valandų per vaizdo stebėjimo sistemą pareigūnai užfiksavo, kad toje pačioje gatvėje iš važiuojančio automobilio, pro stoglangį, į Marijampolės pataisos namų gamybinę zoną vėl buvo iššautas paketas. Jame buvo 3 mobiliojo ryšio telefonai, 2 mobiliojo ryšio SIM kortelės, 2 mobiliojo telefono įkroviklio antgaliai.

Identifikuoti automobilių ar sulaikyti pažeidėjų kol kas nepavyko.

Nuo šių metų pradžios Marijampolės pataisos namuose užfiksuoti 23 atvejai, kai asmenys bandė įšauti paketus savadarbėmis patrankomis. 22 atvejais paketus pareigūnai surado ir paėmė. Iš viso dėl bandymo perduoti nuteistiesiems jiems draudžiamus turėti daiktus šiemet sulaikyta 19 asmenų.

Kalėjimų departamento duomenimis, šiuo metu Marijampolės pataisos namuose terminuoto laisvės atėmimo bei arešto bausmes atlieka 1191 asmuo.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder