Nutraukta byla prieš kalėjimo gydytoją, kaltintą dėl S. Magnickio mirties

Nutraukta byla prieš kalėjimo gydytoją, kaltintą dėl S. Magnickio mirties

Advokato Sergejaus Magnickio, kuris mirė Rusijos kalėjime, byloje atmesti kaltinimai vienai gydytojai, praneša BBC.

Larisa Litvinova buvo viena iš dviejų gydytojų, kuriems grėsė kaltinimai dėl advokato mirties. Pranešama, kad byla buvo nutraukta, nes suėjo senaties terminas.

Vakarų investicinei bendrovei dirbęs S. Magnickis buvo sulaikytas po to, kai apkaltino Rusijos valstybės pareigūnus sukčiavimu dėl mokesčių. Teigiama, kad jis kalėjime mirė dėl "tyčinės ir nehumaniškos nepriežiūros". Žmogaus teisių gynėjai teigia, kad 37-erių S. Magnickio mirtis rodo, jog Rusijoje klesti korupcija ir blogai elgiamasi su kaliniais.

Kremliaus žmogaus teisių taryba 2011 metų liepą pareiškė, kad S. Magnickis sirgo kasos uždegimu ir turėjo tulžies akmenų, be to, jam buvo lūžę pirštai, o ant kūno rasta sumušimų. Pasak tarybos, yra pagrindo įtarti, kad jis mirė dėl mušimo.

L. Litvinova buvo kalėjimo, kuriame 2009 metų lapkritį mirė S. Magnickis, vyriausioji gydytoja.

Investicinis fondas "Hermitage Capital", kuriam dirbo S. Magnickis, teigia, kad advokatu nuo 2009 metų spalio 7 dienos tiesiogiai rūpinosi L. Litvinova, ji atsisakė jam suteikti bet kokį gydymą.

Rusijos tyrimų komiteto vyriausioji tyrėja Marina Lomonosova sakė, kad L. Litvinovos nusikaltimas yra netyčinis ir už jį skiriama bausmė yra ne didesnė nei trejų metų laisvės atėmimas. Pasak jos, šiuo metu toks nusikaltimas laikomas nesunkiu ir jo senaties terminas yra dveji metai.

Antram kalėjimo gydytojui Dmitrijui Kratovui dar gresia kaltinimai aplaidumu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder