Nužudymo Ukmergės rajone tyrimas baigtas per dešimt dienų

Nužudymo Ukmergės rajone tyrimas baigtas per dešimt dienų

Vilniaus apygardos prokuratūra per 10 dienų baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 39 metų Ukmergės rajono gyventoja R. Č. kaltinama nužudžiusi savo sutuoktinį.

Tyrimo duomenimis, birželio 17-osios vakarą į daugiabutį Ukmergės rajone buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Juos iškvietė paauglys, išgirdęs namuose triukšmą ir pamatęs kruviną patėvį. Tačiau atvykęs greitosios pagalbos ekipažas vyrą rado jau nebegyvą. Vėliau atlikus teismo medicinos ekspertizę buvo nustatyta, kad žmogus mirė dėl durtinio sužalojimo, pažeidusio širdį.

Mirusiojo žmona R. Č. prisipažino, kad vyrui konflikto metu smogė į krūtinę peiliu. Moteris teigė, kad gynėsi, nes grįžusiai po išgertuvių pas draugę sutuoktinis ėmė priekaištauti ir ji išsigando galimo smurto.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, jiems vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis.

Prokuroro teigimu, ir moteris, ir jos sutuoktinis nelaimės vakarą buvo neblaivūs.

„Tai ne pirmas kartas, kai R. Č. savo sutuoktinį sužaloja peiliu - pernai moteris jam taip pat dūrė peiliu į krūtinę. Tuomet vyras buvo sužalotas nesunkiai, o šįkart dūris buvo lemtingas“, - sakė prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas už savo artimojo nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder