Nužudytos naujagimės motina rasta

Nužudytos naujagimės motina rasta

Klaipėdoje aptikus į atliekų konteinerį išmestą naujagimės lavonėlį, kraupiu nusikaltimu įtariamos moters ilgai ieškoti nereikėjo.

Naujagimės palaikus benamiai aptiko pirmadienį ryte konteineryje, esančiame prie Naikupės gatvės 9-ojo namo, o trečiadienį vakare Kaune buvo sulaikyta įtariamoji - 24 metų Larisa Ivanova. Zarasų rajone registruota moteris pastaruoju metu glaudėsi Kaune ir Klaipėdoje, uostamiestyje ji buvo apsistojusi name, esančiame visai šalia konteinerių.

Teigiama, kad jauna moteris vertėsi prostitucija, sulaikymo metu ji taip pat buvo su vyru. L. Ivanova anksčiau už vagystes jau teista 3 kartus.

Pareigūnai neslėpė, jog įtariamąją operatyviai sulaikyti padėjo ir visuomenė, kurios pagalbos jie buvo prašę.

Teigiama, kad vos gimusi mergaitė buvo nužudyta. L. Ivanovą Klaipėdos miesto apylinkės teismas ketvirtadienį leido suimti maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui. Už bejėgiškos būklės savo vaiko nužudymą baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 5 iki 20 metų arba nelaisvę iki gyvos galvos.

L. Ivanovą gina Edvardas Staponkus - tas pats advokatas, kuris teisme atstovavo ir dviejų kūdikių nužudymu kaltintai Viktorijai Filiponenko. Jos pagimdytų dvynukų kūneliai 2009-ųjų gegužės 4-osios ryte taip pat rasti išmesti atliekų konteineryje. Teisme pavyko įrodyti jos kaltę tik dėl vieno naujagimio nužudymo, moteris nuteista 10 metų nelaisvės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder