Panevėžietis įtariamas vogtų detalių gabenimu

Panevėžietis įtariamas vogtų detalių gabenimu

Pasienyje su Lenkija pasieniečiai sulaikė panevėžietį, kuris mikroautobusu gabeno įtartinų automobilių detalių. Visi ant jų buvę identifikaciniai numeriai ar kitos žymos yra pašalinti mechaniniu būdu.

42-ejų panevėžietį kelyje Suvalkai-Marijampolė pirmadienį sustabdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai.

Į Lietuvą įvažiuojančiame krovininiame mikroautobuse "Mercedes Benz" lietuviškais numeriais pasieniečiai aptiko kelių automobilių BMW kėbulo, važiuoklės ir salono detales, taip pat, įtariama, automobilio "Volkswagen" variklį ir kitų detalių.

Visų dalių ir agregatų identifikavimo numeriai pašalinti mechaniniu būdu, dalis jų yra išpjauti, todėl pareigūnams kilo abejonių dėl šių daiktų įgijimo teisėtumo.

Panevėžietis taip pat gabeno automobilių magnetolų bei navigacijos įrenginių, kurių dokumentų neturėjo.

Mikroautobuse pasieniečiai dar rado automobilio "Škoda Octavia" serviso aptarnavimo knygelę. Joje nurodytas automobilis tokiu kėbulo numeriu atitinka "Škoda Octavia" duomenis, kurios nuo praėjusių metų gruodžio kaip vogtos ieško Vokietijos teisėsaugininkai.

Panevėžietis uždarytas į areštinę. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder