Panevėžio urėdijos buvusio vadovo ir pavaldinių bylą prokurorai perdavė teismui

Panevėžio urėdijos buvusio vadovo ir pavaldinių bylą prokurorai perdavė teismui

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kartu Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė nagrinėti teismui nusikaltimų valstybės tarnybai ir nuosavybei baudžiamąją bylą, kurioje piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimu ir turto iššvaistymu įtariamas buvęs Panevėžio miškų urėdijos buvęs vadovas ir jo pavaldiniai, vykdę neteisėtus savo viršininko nurodymus.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Panevėžio miškų urėdijos buvęs miškų urėdas D. L. kartu su Krekenavos girininkijos girininku J. L. vienam urėdijos vadovo pažįstamam asmeniui neteisėtai atidavė girininkijos aptvare laikytus devynis danielius. Šie žvėreliai iš Krekenavos girininkijos buvo nuvežti į vieno medžiotojų būrelio plotus, esančius Vilniaus ir Širvintų rajonuose.

Siekdamas nuslėpti nusikalstamą veiką, Panevėžio miškų urėdijos miško apsaugos inžinierius K. A. suklastojo urėdijos dokumentus, įrašęs, kad tariamai vykdant gyvūnijos gausinimo programą danieliai iš Krekenavos girininkijos aptvaro buvo atvežti į Pašilių mišką ir paleisti į laisvę.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo, jį organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder