Pasieniečiai sulaikė lydekas gaudžiusį brakonierių

Pasieniečiai sulaikė lydekas gaudžiusį brakonierių

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, gavę anonimo pranešimą, Pagėgių savivaldybėje su įkalčiais sulaikė brakonierių.

Antradienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos budėtojams paskambinęs neprisistatęs asmuo pranešė, kad ties Pagėgių savivaldybės Vėžininkų kaimu esančioje Nemuno senvagėje pastebėtas galimai neteisėtai žuvis gaudantis vyras.

Patikrinti pranešimo į nurodytą vietą nuvykę Viešvilės užkardos pasieniečiai krante išties sulaikė vyrą, 45 metų Jurbarko rajono savivaldybės gyventoją.

Čia pat aptikta guminė irklinė valtis "Navigator III" ir kelios jau pagautos lydekos. Šiuo laimikiu brakonierius nepasitenkino. Nemuno senvagėje vyras buvo išmėtęs net 72 skritulius - lydekoms skirtas gaudyti žvejybos priemones, prie kurių kabinamas gyvas masalas.

Juos ištraukus paaiškėjo, kad visas brakonieriaus laimikis - 12 lydekų.

Mėgėjų žūklės taisyklės nustato, kad šiuo metų laiku vienas žvejys gali naudoti ne daugiau kaip 3 skritulius ir vienos žvejybos metu pagauti ne daugiau kaip 5 lydekas.

Į įvykio vietą, pasak VSAT pranešimo, pasieniečiai iškvietė Pagėgių aplinkos apsaugos agentūros atstovą. Jis sulaikytam jurbarkiškiui pradėjo administracinę teiseną dėl mėgėjų žūklės taisyklių pažeidimo. Už tai vyrui gresia administracinė bauda iki 200 litų. Jam taip pat gali tekti atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

Visi skrituliai, neteisėtai pagautos lydekos bei valtis perduoti aplinkosaugininkams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder