Pasieniečių pilotai išgelbėjo pelkėje dvi paras klaidžiojusią senolę

Pasieniečių pilotai išgelbėjo pelkėje dvi paras klaidžiojusią senolę

Pasieniečių sraigtasparnio pilotai, padedami policijos pareigūno, iš pelkės ištraukė dvi paras ieškotą uogautoją.

Ketvirtadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pasieniečiai iš Trakų policijos gavo pranešimą apie dingusią moterį. 77 metų vilnietė antradienį į Trakų rajoną atvyko spanguoliauti ir grybauti.

Pelkėje pasiklydusi moteris iš pradžių mobiliuoju telefonu kurį laiką bendravo su artimaisiais, tačiau išsikrovė telefono baterija, ir ryšys su ja nutrūko.

Gavę moters neradusios policijos prašymą padėti pasieniečiai į orą pakėlė sraigtasparnį "Colibri". Kartu su Trakų policijos pareigūnu skridę pilotai ėmėsi iš oro žvalgyti pelkėtą ir miškingą vietovę ties Sarapiniškių kaimu.

Netrukus pasieniečiai pastebėjo pamiškėje gulinčią moterį. Turėta žinių, kad garbaus amžiaus moteris gali būti susilaužiusi koją.

Orlaivio įgula nusprendė leistis tiesiai į pelkę netoli nukentėjusiosios.

Orlaivį VSAT pilotams pavyko profesionaliai "pakabinti" prie pelkės paviršiaus maždaug už 20 metrų nuo nukentėjusiosios. Netrukus pareigūnai moterį įkėlė į ore kybantį sraigtasparnį.

Dvi paras pelkėje praleidusi paklydėlė vilkėjo sušlapusius striukę, megztinį, dėvėjo kelnes, tačiau buvo be batų, kuriuos turbūt pametė. Skausmų kankinama peršlapusi ir sužvarbusi moteris buvo sąmoninga.

Pilotai telefonu apie rastą nukentėjusiąją pranešė medikams bei nurodė atvirą vietovę šalia vietinio kelio. Netrukus čia nusileido paieškoje dalyvavęs "Colibri" ir nelaimėlę perdavė automobiliu atskubėjusiai greitosios pagalbos brigadai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder