Pasienietis peršovė baltarusiui koją

Pasienietis peršovė baltarusiui koją

Šalčininkų rajone su agresyviu pažeidėju susigrūmęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas peršovė jam koją, kai šis iš pasieniečio pamėgino atimti tarnybinį ginklą. Reikalavimų sustoti nepaisęs baltarusis prieš tai jau buvo tramdytas įspėjamaisiais šūviais į orą bei fizine jėga.

Šeštadienį ryte ties Šalčininkų rajono Žaltūnų kaimu patruliavę VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai miškelyje pastebėjo įtartiną vyrą. Pastarasis, išvydęs besiartinančius pasieniečius, mėgino sprukti, tačiau po trumpų gaudynių buvo patiestas ant žemės ir surakintas antrankiais. Paaiškėjo, kad jis – 23-ejų Šalčininkų rajono gyventojas.

Tuoj pat po šio sulaikymo netoliese pastebėtas dar vienas vyras. Šis taip pat nepaisė uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimų sustoti bei ignoravo net septynis įspėjamuosius šūvius į orą, kuriuos paleido jį persekiojęs Padvarionių užkardos pasienietis.

Bėglį pasivijęs VSAT pareigūnas pamėgino sutramdyti jį jėga bei uždėti antrankius. Grumtynių metu besimuistęs ir reikalavimus liautis ignoravęs pažeidėjas nenurimo ir pasipriešino dar aršiau. Agresyvus vyras iš uniformuoto pasieniečio pamėgino atimti tarnybinį ginklą, todėl vienu pistoleto šūviu buvo pašautas į dešinę koją.

Teisės aktai numato galimybę panaudoti tarnybinį ginklą prieš žmogų, kuomet kyla realus pavojus pareigūno gyvybei ar sveikatai.

Nustatyta, kad sužeistasis yra 38 metų Baltarusijos pilietis.

Vyras iš pradžių buvo nugabentas į Šalčininkų ligoninę, kur jam buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba. Vėliau pažeidėjas pervežtas į Lazdynų ligoninę Vilniuje, kur buvo operuotas. Čia jį saugojo VSAT konvojaus pareigūnai.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai taip pat apžiūrėjo vietovę, kur buvo užklupti abu pažeidėjai. Krūmynuose VSAT pareigūnai aptiko 7 dėžes kontrabandinių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk 5“ Superslims“. Rastieji 3 tūkstančiai 500 pakelių buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Pasieniečiai aiškinsis, ar vyrai ketino gabenti neteisėtą krovinį. Cigaretės laikinai saugomos Vilniaus rinktinėje.

Nuo VSAT pareigūnų sprukusiam Šalčininkų rajono gyventojui pradėta administracinė teisena dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo bei skirta 225 litų bauda. Jis valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomo pasieniečių leidimo.

Grumtynių metu sužeistam baltarusiui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo bei dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Artimiausiu metu užsienietį apklaus įvykio aplinkybes besiaiškinantys pasieniečių tyrėjai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder