Paskui Saviečių tragediją. Motina į šulinį įmetė kūdikį

Paskui Saviečių tragediją. Motina į šulinį įmetė kūdikį

Lietuvą vėl sukrėtė skaudi žinia - į šulinį vėl įmestas kūdikis. Trečiadienio rytą greta Šakių miesto esančiame Papartynų kaime į kieme esantį šulinį dar 7 mėnesių neturintį berniuką įmetė 19-metė jo motina Karolina A. Tragedijos išvengta tik per plauką. Atsipeikėjusi moteris ką padariusi pranešė kaimynui. Berniukas atgaivintas, šiuo metu jis ligoninėje. Pasak medikų, vaiko gyvybei pavojaus nėra. Jo motinai gresia atsakomybė dėl pasikėsinimo nužudyti.

Kas jaunai motinai susuko galvą, niekas negali pasakyti. Apie dvasinę ligą duomenų nėra, alkoholio ji nevartojo. Kaip vakar sakė Šakių seniūnijoje socialine darbuotoja dirbanti Irena Šakėnienė, moteris nebuvo viena iš tų, iš kurių buvo galima laukti ko nors panašaus. „Karolina atrodė gera motina. Vaiku rūpinosi, jis būdavo švariai aprengtas, buvo tvarkinga, gal kiek užsidariusi. Antradienį ji buvo atėjusi į seniūniją pasiimti maisto davinio. Vaikučio kartu neturėjo, matyt, buvo palikusi kam nors iš kaimynų jį prižiūrėti. Sutikau ją ant laiptų, trumpai sušnekome. Neatrodė nei susijaudinusi, sakė, kad viskas gerai, berniukas sveikas. Ką gali žinoti, kas žmogui gali šauti į galvą. Gal Karolinai trūko draugų, jausmų, nebuvo su kuo pasišnekėti, nes kaime nėra jaunų žmonių. Daugelį dienų ji praleisdavo viena su vaiku“, - sakė seniūnijos darbuotoja.

Kūdikio tėvystė nėra nustatyta, tačiau kaime visi kalba, kad merginai galvą susuko šeimą turintis vyresnis vyras. Tiesa, tėvystę jis neigia. Pasak kaimynų, berniuko joks vyras nelankė. Prieš kelias savaites moteris seniūnijoje susitvarkė dokumentus pašalpai gauti. Gauna ir vaiko auginimo pašalpą.

Karolina A. mokosi Marijampolės profesinio rengimo centro virėjos specialybės. Pernai ji baigė vidurinio ugdymo programą, o šių metų rugsėjį išleista į vaiko auginimo atostogas. Mokydamasi mergina gyveno bendrabutyje. Pasak mokyklos atstovų, jos elgesiu niekas nesiskundė. Merginos gyvenamoji vieta nustatyta pas motiną, ten ji grįžo pagimdžiusi sūnų, bet pastaruoju metu su kūdikiu gyveno Papartynų kaime pas tėvą. Tėvas dirba Marijampolėje, vienoje statybos organizacijoje. Savaitę dirba, savaitę praleidžia namuose. Tėvas turi nedidelį ūkį, laiko paukščių, gyvena tvarkingai. Kai tėvo nebūdavo namuose, gyvuliais rūpindavosi duktė.

Moters tėvai jau seniai išsiskyrę. Motina gyvena už kelių kilometrų esančiame Gotlybiškių kaime, yra sukūrusi kitą šeimą. Pasak Karolinos A. šeimą pažįstančių šakiečių, gyvenimą pas tėvą jauna moteris pasirinko dėl to, kad su motina jos nesutardavo. Mokydamasi pagrindinėje mokykloje, bėgdavo iš namų, jos yra ieškojusi policija. Vienas iš artimesnių žmonių, su kuriuo Karolina kaime bendraudavusi, yra arčiausiai gyvenantis pensininkas, pas kurį ji nubėgo prašyti išgelbėti kūdikį. Pas jį moteris su vaiku buvo trumpai prisiglaudusi, kol tėvo namuose vyko remontas. Vyras kaime žinomas kaip geras, tvarkingas ir visiems padedantis žmogus.

Šulinys yra Karolinos tėvo kieme. Jo vandenį šeima naudojo buityje. Šią lietingą žiemą vandens jame prisirinko daug. Nuo žemo rentinio vanduo buvo beveik už metro. Atbėgęs gelbėti kūdikio vyras nustūmė šiferio gabalus ir pamatė ant nugaros plūduriuojantį vaiką. Kūdikį jis pasiekė ranka. Ištraukęs iš vandens gyvybės ženklų nerodantį kūdikį, jį nunešė į kambarį ir pradėjo gaivinti. Nenorėdamas gaišti laiko, kviesti medikus jis įsakė motinai. Pasak gelbėtojo, moteris buvo sutrikusi, verkė.

Į ligoninę Karolina A. išvežta kartu su vaiku, tačiau nustačius, kad jos sveikatai pavojaus nėra, ji perduota policijai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder