Patiklumas kainuoja brangiai

Patiklumas kainuoja brangiai

Įkaušęs vyras Šiauliuose paskolino savo banko mokėjimo kortelę pro šalį einančiam nepažįstamajam, o paskui veltui laukė jo grįžtant. Negana to, kartu su nedoru prašalaičiu dingo ir nukentėjusiojo sąskaitoje buvusi graži suma - beveik 900 eurų.

Į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnus 58 metų nukentėjusysis kreipėsi praėjusį penktadienį. Vyras teisėsaugininkams pasakojo, kad lapkričio 14 d., būdamas neblaivus, prisėdo prie vieno centrinėje Šiaulių miesto dalyje esančio prekybos centro. Šiaulietis suvokė, kad reikėtų parsigauti į netoliese esančius namus, bet kojos neklausė. Ir čia jo akiratyje pasirodė nepažįstamas vaikinas, kuris, kaip spėjo pastebėti neblaivus šiaulietis, taip pat buvo įkaušęs. Vyras užkalbino praeivį ir paprašė padėti pasiekti namus. Kadangi nepažįstamasis mielai sutiko pagelbėti, šiaulietis jam įbruko savo banko mokėjimo kortelę, pasakė prisijungimo kodą ir paprašė bankomate išgryninti 20 eurų, kurių turėjo užtekti kelionei į namus taksi. Kortelę su prisijungimo duomenimis gavęs jaunuolis ėjo ir nuėjo, o vyras liko laukti jo grįžtant. Praėjo gal apie 20 min., bet nepažįstamas „geradaris“ nesirodė. Jo taip ir nesulaukęs vyras parkiūtino namo pėsčias. Po trijų dienų, prisijungęs prie elektroninės bankininkystės sistemos, šiaulietis nustėro pamatęs, kad lapkričio 14 d. iš jo sąskaitos per 3 kartus išimta 880 eurų. Pareiškimą policijai parašęs nukentėjusysis pasakojo, kad jo patiklumu pasinaudojęs jaunuolis yra apie 20 metų, maždaug 160 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, pilkų plaukų.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimo pradėję teisėsaugininkai įtariamojo kol kas nesučiupo.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder