Penki pasieniečių šunys gyvens voljeruose už 24 899,85 Lt.

Penki pasieniečių šunys gyvens voljeruose už 24 899,85 Lt.

Už Europos Sąjungos (ES) Išorės sienų fondo programos lėšas pasieniečiai įsigijo penkis kilnojamuosius voljerus su būdomis, kurie skirti tarnybinių šunų laikymui pasieniečių kinologų namuose.

Tokiuose voljeruose keturkojai turės saugias ir tinkamas gyvenimo sąlygas. Voljerus gavusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) kinologams, su tarnybiniais šunimis pagal profesijos specifiką praleidžiantiems visą parą, nereikės savo pastangomis ir lėšomis rūpintis pastoge šunims.

Viena iš svarbiausių ir griežčiausių sąlygų norintiesiems tarnauti pasieniečiu kinologu yra ši: tokio VSAT pareigūno namuose turi būti tinkamos sąlygos laikyti tarnybinį šunį.

Voljerai su būdomis įsigyti pagal Išorės sienų fondo 2012 m. metinės programos Specialiosios tranzito schemos projektą Nr. ISF 12/3.5.1.7-1.9. „Šunų ir kinologinės įrangos įsigijimas“. Penkis voljerus pagamino ir pastatė konkursą šiems darbams atlikti laimėjusi UAB ,,Airoda“. Iš viso tai kainavo 24 899,85 lito.

Po du voljerus su būdomis gavo sieną su Baltarusija saugančių Vilniaus ir Varėnos rinktinių kinologai. Viename naujame voljere patogiai galės jaustis Pagėgių rinktinėje tarnaujantis ir sieną su Rusija saugantis šuo.

Šiuo metu VSAT tarnauja apie 140 tarnybinių šunų.

Iš viso Lietuvos pasieniečiai pagal 2007 – 2013 m. Išorės sienų fondo programą įvairioms priemonėms gaus 54 mln. eurų.

Išorės sienų fondo tikslas – padėti veiksmingai organizuoti išorės sienų patikrinimus ir priežiūrą, veiksmingai valdyti žmonių srautus prie išorės sienų, užtikrinti, kad ES pasieniečiai vienodai taikytų sienų kirtimą reglamentuojančias teisės nuostatas, gerinti valstybių narių konsulinių įstaigų trečiosiose šalyse veiklą, skirtą trečiųjų šalių piliečių srautams valdyti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder