Prie medžio pririštą auką kankinę vyrai pasiųsti į belangę

Prie medžio pririštą auką kankinę vyrai pasiųsti į belangę

Policijai gerai žinomas ir ne kartą teistas palangiškis Romualdas Adomaitis kartu su bendrininku Povilu Janušoniu sulaukė nuosprendžio už organizuotą nusikaltimą. Antradienį Klaipėdos apygardos teisme jiems skirta laisvės atėmimo bausmė.

Praėjusiais metais nusikaltėliai organizavo Didžiojoje Britanijoje dirbančio Ž. B. užpuolimą. Emigrantas su R. Adomaičiu neva vyko aptarti reikalų į Šventąją, bet vietoje to buvo nuvestas į mišką ir pririštas prie medžio.

Užpuolikai pagrobė nukentėjusiojo buto raktus, vėliau iš jo išnešė grynuosius pinigus ir kitus asmeninius daiktus. Aukai buvo grasinta nesikreipti į policiją, bet užpultasis vyriškis netylėjo.

P. Janušonis slapstėsi Didžiojoje Britanijoje, todėl ten vasarį buvo suimtas pagal Europos arešto orderį ir parsiųstas į Lietuvą.

R. Adomaičio paieškoje dalyvavo ir Vilniaus policija. Jis sostinėje įkliuvo su įkalčiais - pagrobtais daiktais ir psichotropiniais vaistais.

Nusikaltimą įvykdžiusiems asmenims už turto prievartavimą, vagystę, apiplėšimą grėsė laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų. Visgi Klaipėdos apygardos teismas R. Adomaičiui skyrė 6 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, P. Janušoniui - pusšeštų.

Taip pat nusikaltėliai nukentėjusiajam Ž. B. turės atlyginti 3 170 eurų turtinę ir 3 tūkst. eurų neturtinę žalą. P. Janušoniui dar teks padengti ir ekstradicijos išlaidas, kurios siekia 1 437 eurus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder