Prie vairo sučiupti du įkaušę kriminalistai

Prie vairo sučiupti du įkaušę kriminalistai

Nesėkmė du Tauragės policijos komisariate dirbusius kriminalistus ištiko praėjusią savaitę. Abu pareigūnus tuo pačiu metu, bet skirtingose miesto vietose, kolegos pareigūnai sulaikė girtus prie vairo: vienam nustatytas lengvas, antram – vidutinis girtumas. Dėl tokio pareigūnų elgesio komisariate atliekami tarnybiniai patikrinimai. Kokios nuobaudos jiems bus pritaikytos (jeigu bus pritaikytos), neatskleidžiama. Šiuo metu pareigūnai nušalinti nuo pareigų.

Sučiupo abu vienu metu

Policijos departamente pasirodė informacija apie du Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalistinių tyrimų poskyrio specialistus, kurie ne tarnybos metu neblaivūs vairavo transporto priemones. Vasario 21 d., apie 12.50 val., Gedimino gatvėje patikrinti buvo sustabdytas automobilis „Nissan Micra“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas L.B. (gimęs 1975 m.). Pareigūnui nustatytas vidutinis girtumas – į alkotesterį jis įpūtė 1,84 prom. Tą pačią dieną, tuo pačiu metu, Ceikiškės k., patikrinti sustabdytas automobilis „VW Golf“, kurį vairavo uniformą vilkintis, bet ne tarnybos metu važiavęs A.K. (gimęs 1978 m.). Šis pareigūnas taip pat buvo neblaivus, jam nustatytas lengvas girtumas (0,73 prom.). Abiem neblaiviems prie vairo sėdusiems kriminalistams kolegos policininkai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolus.

Pareigūnai nušalinti, atliekamas tyrimas

Tauragės apskrities VPK atstovė spaudai Simona Šniaukštaitė patikslino turimą informaciją:

– Pareigūnai patikrinti sustabdyti neatsitiktinai. Prieš tai komisariatas buvo gavęs informacijos, kad šie kriminalistinių tyrimų poskyrio pareigūnai gali bandyti vairuoti transporto priemones neblaivūs. Informaciją nutarta patikrinti. Ji pasitvirtino. Abu neblaivūs prie vairo sėdę pareigūnai tą pačią dieną nuo pareigų buvo nušalinti. Dėl jų veiksmų komisariate atliekami tarnybiniai patikrinimai.

Prasižengusiems – atleidimas

Komisariato atstovė spaudai surinko informaciją ir sakė, kad per praėjusius metus Tauragės apskrities VPK dėl neblaivių pareigūnų buvo atlikti trys tarnybiniai patikrinimai. Visais atvejais pareigūnų laukė ta pati tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos. Vienas atleistųjų buvo sustabdytas girtas (2,03 prom.) prie vairo, kiti du įkaušę atėjo į tarnybą: abiem buvo nustatytas lengvas girtumas ( 0,62 ir 0,63 prom.). Kokia tarnybinė nuobauda laukia šįkart neblaivių prie vairo sulaikytų kriminalistų, pašnekovė nesiryžo įvardinti.

– Kiekvienas atvejis gali būti skirtingas. Net ir šįkart, jeigu pastebėjote, buvo kiek skirtingos pareigūnų sulaikymo aplinkybės: vienas vilkėjo uniformą, antras – ne. Abu pareigūnai sulaikyti ne darbo metu. O kokie bus tyrimo rezultatai, negaliu atsakyti.

Pašnekovė leido suprasti, kad komisariato vadovybė nebetoleruoja panašių incidentų ir itin griežtai vertina pareigūnų prasižengimus, kai kalba pasisuka apie jų girtų sulaikymą tiek tarnybos, tiek poilsio metu.

Dirbo seniai

Sprendžiant iš Policijos departamente pasirodžiusios informacijos, neblaivūs prie vairo ketvirtadienį įkliuvusieji L.B. ir A.K. yra ne naujokai ir ne vienerius metus išdirbę policijos sistemoje. Atitinkamai pirmasis išdirbo 11 metų ir 10 mėnesių, antrasis – 15 metų ir 1 mėnesį. Pastarasis anksčiau dirbo Šilutėje, pirmasis – Tauragėje.

Anot S.Šniaukštaitės, administracine tvarka pareigūnai atsakys įprasta tvarka. Lengvai apgirtusiems (0,41–1,5 prom.) vairuotojams įstatymas numato 1000–1500 litų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių. Vidutiniškai (1,51 – 2,5 prom.) apgirtusiajam galima 2000–3000 Lt bauda su teisės vairuoti atėmimu 2–3 metų laikotarpiui arba 10–30 parų arešto bausmė su tuo pačiu teisės vairuoti atėmimu.

Sprendimus abiejų kriminalistų administracinėse bylose priims teismas.

 

Tauragės apskrities VPK internetinis puslapis skelbia, kad Kriminalistinių tyrimų poskyryje iš viso dirba septyni pareigūnai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder