Prieš kvaišalų platintojus - jungtinės pajėgos

Prieš kvaišalų platintojus - jungtinės pajėgos

Šią vasarą Klaipėdos AVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) ir kitų struktūrinių padalinių pareigūnai vykdė aktyvius tyrimo veiksmus, užkardydami, atskleisdami bei tirdami neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse apskrities vietovėse.

Rugpjūčio mėn. jungtinės Klaipėdos apskrities VPK, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Latvijos Kuržemės regioninės policijos pajėgos atliko kompleksines nusikalstamų veikų užkardymo ir atskleidimo priemones Lietuvos-Latvijos pasienyje, Lietuvos pajūry vykusio festivalio „Karklė 2014 Live Music Beach“ bei Latvijoje, Papės gamtos parke, vykusio muzikos festivalio „Satta festivalis“ metu.

Lietuvos-Latvijos pasienyje pareigūnai patikrino automobilį „Rover“, kuriuo važiavo keturi 21-22 metų jaunuoliai. Transporto priemonės apžiūros metu rasta ir paimta narkotinė smedžiagos – kanapių dervos. Anksčiau neteista Druskininkų gyventoja prisipažino neteisėtai disponavusi narkotikais. Palangos miesto PK pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Festivalio „Karklė 2014 Live Music Beach“ metu ONTB pareigūnai sulaikė 28 metų vyriškį ir jo devyniolikmetę draugę. Jonaviškio palapinės apžiūros metu rasta narkotinių medžiagų – kanapių ir jų dalių. Klaipėdos rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Neringoje, Preiloje, į pajūrį komandiruoti Vilniaus apskrities VPK pareigūnai sustabdė ir patikrino 42 metų vilniečio automobilį „VW“. Jame rasta ir paimta narkotinės medžiagos – kanapių. Neringos PK pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Latvijos teisėsaugininkai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis muzikos festivalio „Satta festivalis“ metu pradėjo 2 ikiteisminius tyrimus ir 4 administracines bylas. Į policijos įstaigas nuvežti ir apklausti 6 asmenys, tarp jų – 4 Lietuvos Respublikos piliečiai.

23 metų Vilniaus miesto gyventojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariama, kad jis neteisėtai disponavo 8 maišeliais su narkotine medžiaga – kanapėmis ir jų dalimis. Dar trims į Papės festivalį iš Lietuvos atvykusiems asmenims už neteisėtą disponavimą narkotikais nedideliais kiekiais teks atsakyti administracine tvarka.

Be to, Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai dėl narkotikų platinimo Palangoje sulaikė du 1989 m. ir 1995 m. gimusius kurorto gyventojus. Įtariama, kad jaunuoliai platino kanapes ir jų dalis.

Beje, analogiški įtarimai dėl kvaišalų platinimo šiems asmenims buvo pareikšti ir 2013 metais (šiuo metu baudžiamosios bylos dėl kaltinamųjų nusikalstamos veiklos nagrinėjamos teisme).

Dar vienam dvidešimtmečiui palangiškiui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotikais be tikslo jų platinti.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder