Programišiui skirta bauda

Programišiui skirta bauda

Su teisėsauga nuolat reikalų turintis klaipėdietis Pavelas Iljinas sulaukė sankcijos už tai, kad neklausė policijos pareigūnų ir vieną jų iškoneveikė.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam už tai vakar skyrė 450 litų baudą. Tai ne pati didžiausia bausmė, mat už šį pažeidimą gresia iki 500 litų bauda arba areštas iki mėnesio.

Nutartyje teigiama, kad P. Iljinas šių metų kovo 7-osios vakare prie 1-ojo policijos komisariato patalpų nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų ir nurodymų, o vėliau, užėjęs į jas, kolegų akivaizdoje iškoneveikė vieną patrulį necenzūriniais žodžiais.

P. Iljinui tąkart nustatytas 1,64 promilės girtumas.

Šį dėl Rusijos šnipinėjimo ir įsibrovimo į vieno komercinio banko kompiuterines sistemas išgarsėjusį klaipėdietį su vietos policija sieja toli gražu ne patys geriausi santykiai, jo vardas anksčiau figūravo bent dviejose baudžiamosiose bylose.

2010 metais P. Iljinas sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam pareikšti kaltinimai narkotikų gamyba ir prekyba. Tiesa, šio nusikaltimo įrodyti nepavyko, o vyriškis pateikė savo versiją - esą su juo susidoroti bandė buvę aukšti policijos pareigūnai, kurie postų neteko dėl P. Iljino pateiktos informacijos.

Bylai subliuškus, klaipėdietis kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą ir pateikė ieškinį prieš Lietuvą bei prašo iš valstybės priteisti 60 tūkst. litų žalos atlyginimą, o dėl priverstinio uždarymo į tardymo izoliatorių iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato reikalauja 40 tūkst. litų moralinės kompensacijos.

Programišius kitoje byloje kaltintas neteisėtos pasiklausymo įrangos sumontavimu viename uostamiesčio naktiniame klube.

Paskutinį kartą jis pagarsėjo po to, kai laimėjo bylą prieš Darbo biržą - įrodė, kad iš bedarbių gretų buvo pašalintas neteisėtai.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder