R. Šimašius: sunku suprasti, kodėl  A. Ūsas yra kaltinamas pedofilija, o L. Stankūnaitė ne

R. Šimašius: sunku suprasti, kodėl A. Ūsas yra kaltinamas pedofilija, o L. Stankūnaitė ne

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigia, kad visuomenei nėra tinkamai paaiškinta, kodėl pedofilijos byloje Laimutė Stankūnaitė ir Andrius Ūsas turi skirtingą statusą.

"Tikrai sunku ar eiliniam žmogui suprasti, tiesą sakant, ir man sunku suprasti, kaip taip atsitinka, kad ponia Stankūnaitė nėra kaltinama pedofilija, tuo tarpu jos kaip ir pažįstamas, velionis Andrius Ūsas yra kaltinamas. Tai arba greičiausiai Ūsas nepagrįstai kaltinamas, arba greičiausiai Stankūnaitė nepagrįstai nekaltinama. Arba kažkas yra tokio, ko visuomenė nepajėgi suprasti ir aš irgi, tiesą sakant, nepajėgus suprasti.

Prokuratūra, gaila, to nepaaiškina, - trečiadienį interviu radijo stočiai "Znad Wilii" kalbėjo R. Šimašius. - Manau, kad viena iš dabar kylančių problemų priežasčių yra ta, kad teisėsaugos institucijos neturi ar patirties, ar noro, ar pasiryžimo, ar drąsos, ar dar kažko, bet netinkamai visuomenę informuoja apie tuos dalykus".

Kedžių istorija pasiekė kulminaciją, kai pareigūnai ir socialiniai darbuotojai nesugebėjo įvykdyti teismo sprendimo ir grąžinti mergaitės jos mamai, L. Stankūnaitei. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog vaiką bus bandoma paimti jį užmigdžius, o Klonio gatvėje Garliavoje žmonės toliau nerimsta ir laukia šios istorijos atomazgos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder