Raimundo Palaičio byla keliauja į Vilnių

Raimundo Palaičio byla keliauja į Vilnių

Generalinė prokuratūra 2013 m. gruodžio 30 d. Klaipėdos apygardos teismui pateikė ieškinį, kuriuo prašė priteisti iš atsakovo Raimundo Palaičio Vidaus reikalų ministerijai 213401,02 Lt tiesioginiams nuostoliams atlyginti.

Klaipėdos apygardos teismas (KLAAT) 2014 m. balandžio 14 d. nutartimi kreipėsi į Specialiąją teisėjų kolegiją su prašymu išspręsti byloje pareikštų reikalavimų rūšinio teismingumo klausimą. Specialioji teisėjų kolegija 2014 m. gegužės 6 d. nutartimi nustatė, kad byla teisminga administraciniam teismui ir perdavė ją nagrinėti KLAAT.

KLAAT 2014 m. liepos 23 d. nutartimi kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą dėl bylos perdavimo iš vieno teismo kitam ir bylos priskirtinumo konkrečiam administraciniam teismui klausimo išsprendimo.

LVAT pirmininko 2014 m. rugsėjo 8 d. nutartimi nutarta administracinę bylą perduoti nagrinėti Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Ši nutartis motyvuojama tuo, kad šios administracinės bylos nagrinėjimo dalykas yra veiksmų, atliktų centrinės administravimo institucijos – Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos – vadovui vykdant vidinį administravimą, teisėtumas ir žalos atlyginimas, o pagal Administracinių bylų teisenos įstatymą Vilniaus apygardos administracinis teismas, kaip pirmosios instancijos teismas, nagrinėja tarnybinius ginčus, kai viena ginčo šalis yra valstybės tarnautojas, turintis viešojo administravimo įgaliojimus, ir kai pareiškėjas ar atsakovas yra centrinė administravimo institucija, tarnyba ar jos tarnautojas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder