Rastas Šiauliuose nužudytos merginos kūnas, įtariamosios - dvi jos draugės

Rastas Šiauliuose nužudytos merginos kūnas, įtariamosios - dvi jos draugės

Rastas praėjusią savaitę Šiauliuose dingusios 17-metės N. R. kūnas. Tai generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas trečiadienį patvirtino "Panoramai". Merginos kūnas žiauriai sudarkytas - padalintas į kelias dalis.

N. R. nužudymu įtariamos dvi jos draugės. Abi jos sulaikytos.

Merginos palaikai aptikti Šiauliuose tarp Liejyklos ir Aukštabalio gatvių esančioje dykvietėje. Vieta, kurioje rastas lavonas, yra apie 400 metrų nuo N. R. namų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, liepos 14 dieną po pietų mergina išėjo iš namų ir negrįžo. Tėvams kreipusis į policiją, pradėta paieška.

Trečią paieškos dieną, sekmadienį, kriminalistų rankose atsidūrė dvi vienos Šiaulių gimnazijos aštuoniolikmetės ir septyniolikmetis. Nors sulaikytieji bandė klaidinti pareigūnus, esą jie apie ieškomosios buvimo vietą nieko nežino, kad buvo ją sutikę, tačiau po to su ja išsiskyrė, apgauti kriminalistų nepavyko. Paaiškėjo kraupi realybė - ieškomos mergaitės nebėra tarp gyvųjų, ji nužudyta.

Dėl šio nusikaltimo sulaikytosioms merginoms pareikšti įtarimai ir jos trims mėnesiams suimtos. Vaikinui pareikšti įtarimai dėl sunkaus nusikaltimo slėpimo, jis iš areštinės paleistas.

Kriminalistams pavyko nustatyti nusikaltimo vietą. Jis buvo padarytas viename Šiaulių pietinio mikrorajono daugiabučio namo bute.

Įtariamosios prisipažino, kad savo bendramokslės kūną supjaustė gabalais, sudėliojo į maišus ir dviračiu veždamos jas išmėtė įvairiose vietose. Iš pradžių joms pasisekė pareigūnus suklaidinti. Pirmadienį, antradienį ir trečiadienį jie šakėmis rausė įvairias įtariamųjų nurodytas vietas, tačiau kūno dalių neaptiko.

Pareigūnams talkino kinologai su šunimis. Tik trečiadienio vakarą, liepos 20-ąją, netoli nužudytosios gyvenamosios vietos, nuošalioje vietoje tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esančiuose krūmuose, buvo rasta dalis mergaitės palaikų. Kitų dalių paiešką kriminalistai tebetęsia.

Nužudymą tiriantys prokurorai ir policijos tyrėjai kol kas negali atsakyti į patį svarbiausią klausimą - koks buvo šio kraupaus nusikaltimo motyvas.

Kaip teigė Šiaulių apygardos prokurorų, tiriančių nužudymą, grupės vadovas Dainius Pažarauskas, kol kas neatmestas nė vienas nužudymo motyvas.

Duomenų, patvirtinančių Šiauliuose sklandantį gandą, kad mergaitės nužudymas gali būti susijęs su kokios nors grupės ritualinėmis apeigomis, kol kas nėra.

Pasak dienraščio "Šiaulių kraštas", nužudytoji mergina mokėsi Stasio Šalkauskio gimnazijoje. Jos auklėtoja žurnalistams pasakojo, kad suimtos įtariamosios ir nužudytoji mokėsi gimnazijos paralelinėse klasėse.

Klasės auklėtoja sakė, kad nužudytoji mergina buvo uždaro, ramaus būdo. Dingusiąją merginą pažinoję žmonės teigė, kad ji mėgo rengtis juodais drabužiais.

Su tyrimu susijusio pareigūno nuomone, šis įvykis primena 2008 metų rudens tragediją, kai psichine liga sergantis sūnus nužudė šiaulietį gydytoją ginekologą Povilą Pečiulį, o kūną supjaustė į dalis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder