Reketas pataisos namuose: savo praeitį nuslėpęs pedofilas už ramybę turėjo sumokėti 20 tūkst. eurų

Reketas pataisos namuose: savo praeitį nuslėpęs pedofilas už ramybę turėjo sumokėti 20 tūkst. eurų

Už nepilnametės išžaginimą ir prievartavimą nuteistas ir į pataisos namus patekęs kalinys nuslėpė savo nusikaltimus, teigdamas, kad už grotų pakliuvo dėl apiplėšimo. Kai vienas iš kitų nuteistųjų išsiaiškino melą, nelaimėliui buvo iškeltas ultimatumas – arba artimieji už jo ramybę surenka 20 tūkst. eurų, arba pedofilas bus „paleistas gabalais“.

Tačiau toks bandymas pasipelnyti iš likimo draugo nemenką kriminalinę praeitį turinčiam Kęstučiui Kučinskui atsiliepė labai skaudžiai – didelės vertės turto prievartavimą vyras buvo nuteistas kalėti dar 6 metus ir 8 mėnesius, iš viso pataisos namuose kalinys turėtų praleisti dar maždaug 7 metus.

Į teisiamųjų suolą nusikaltėlį dar kartą atvedė Marijampolės pataisos namuose nutikusi istorija, kai K. Kučinskas ėmė reketuoti kitą kalinį, mat šis, patekęs už grotų, likimo draugams melavo, jog kali ne už seksualinius nusikaltimus, bet už plėšimą. Nelaimėliui grasinta net ne atskleisti melą, bet tiesiog „paleisti gabalais“, jei nesurinks 20 tūkst. eurų.

Reketas tęsėsi kelias dienas, kai paaiškėjo, kad už seksualinę prievartą nuteistas V. S. pats tokių pinigų neturi, kaliniui K. Kučinskas davė turėtą mobilųjį telefoną ir liepė skambinti motinai, vėliau – ir sugyventinei, reikalaujant, kad šios surinktų pinigus, jei dar nori V. S. pamatyti gyvą.

Kadangi pačiam pedofilui sunkiai sekėsi įtikinti gyvenimo moteris, kad jam gresia galas, padėjo ir K. Kučinskas, telefonu pats paraginęs greičiau rinkti pinigus, teiravęsis, kiek šios gali surinkti.

Kaip paaiškėjo, jau anksčiau apgaulės būdu kalinys buvo gavęs iš V. S. sugyventinės 500 eurų, kai paskambino apsimetęs advokatu ir primelavo, kad už šiuos pinigus sugyventiniui gali parūpinti bilietą į laisvę.

Kadangi apie K. Kučinsko reketą paliudijo tiek reketuotas nuteistasis, tiek jo sugyventinė ir motina, Kauno apygardos teismas dar 2020 m. spalį nuteisė kalinį griežta laisvės atėmimo bausme. Tačiau nuosprendis įsiteisėjo tik vasario 25 d., kai Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad malonės prašęs K. Kučinskas nėra jos vertas.

Į apeliacinį teismą kreipęsis kalinys gynėsi, kad įrodymai prieš jį yra abejotini, liudytojomis taip pat negalima pasitikėti, be to, ikiteisminio tyrimo metu jam buvo sudarytos kliūtys susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga, o Kauno apygardos teismas jį teisė šališkai ir tendencingai.

Tokį skundą Lietuvos apeliacinis teismas atmetė kaip visiškai nepagrįstą – bylos duomenimis, po nemalonių skambučių V. S. sugyventinė ir motina kreipėsi į policiją, o ši ėmėsi sekti, kas galėjo joms skambinti.

Taip surinkta dar daugiau įkalčių prieš K. Kučinską, nors labiausiai kalinį klampino tai, kad jis negalėjo paaiškinti, kodėl V. S. būtų reikėję meluoti apie turto prievartavimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder