Sandėlyje - tūkstančiai kontrabandinių cigarečių

Sandėlyje - tūkstančiai kontrabandinių cigarečių

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Kauno rajono Smiltynų kaime aptiko kontrabandinių cigarečių sandėlį.

Sulaikyti keli kauniečiai, iš autofurgono krovę nelegalius rūkalus.

Pirminiais duomenimis, sandėlyje galėjo būti apie 30 tūkst. pakelių rūkalų "Minsk" ir "Premier". Bendra sulaikytų cigarečių vertė gali siekti iki 250 tūkst. litų.

Turėdami informacijos, kad Kauno Lapių rajone, Smiltynų kaime esančiose ūkinėse patalpose sandėliuojamos kontrabandinės cigaretės, Lietuvos muitinės pareigūnai pirmadienio pavakarę netikėtai patikrino minėtąjį pastatą, rašoma MKT pranešime.

Muitinės kriminalistams atvykus prie ūkinių pastatų komplekso ten išties virė nelegali veikla.

Keli žmonės į sandėlį iš autofurgono "Mercedes Benz" kaip tik krovė baltarusiškas cigaretes ir pakavo jas į sandėlyje buvusias dėžes. Dalis rūkalų jau buvo iškrauta, kita dalis tebebuvo furgone, pusiau užmaskuota medžio anglies maišais.

Muitinės pareigūnų duomenimis, pastatai priklauso vienai Lietuvos įmonei, užsiimančiai surenkamų namų, medinių durų ir langų gamybos verslu, tačiau ši juos buvo išnuomojusi.

Bent du iš sulaikytų kauniečių muitinės pareigūnams puikiai pažįstami, nes buvo nekart įkliuvę teisėsaugos pareigūnams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gabendami kontrabandines cigaretes.

Visi sandėlyje besidarbavę asmenys buvo sulaikyti dviem paroms, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Minėtosios cigaretės gana populiarios Lietuvoje, jas taip pat mėgsta ir Lenkijos rūkoriai. Pernai Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė apie 50 tūkst. pakelių "Minsk" ir "Premier" cigarečių kontrabandos, šiemet iki rugpjūčio mėnesio jų jau sulaikyta 104 tūkst. pakelių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder