Santechnikus vaidinę banditai mušė plaktukais

Santechnikus vaidinę banditai mušė plaktukais

(1)

Klaipėdoje gaujos santykius ėmė aiškintis vidury dienos stebint niekuo dėtiems žmonėms, o iš Rusijos siunčiami nusikaltėlių šulai jau dalijasi uostamiesčio įtakos zonomis.

Pirmasis rimtas signalas, kad Klaipėdoje gali prasidėti gaujų karai, pasigirdo dar šių metų sausio pabaigoje.

Tuomet buvo apšaudytas Klaipėdoje, viename Šiltnamių gatvėje esančio namo bute, gyvenęs vadinamasis įteisintas vagis iš Rusijos Andrejus Kazakovas, pravarde Čilis.

Šis vienas garsiausių Rusijos nusikalstamo pasaulio šulų nuomojosi būstą antrajame aukšte.

Išpuoliui gerai pasiruošę užpuolikai jo tykojo pirmajame aukšte esančiame bute, kuriame tuo metu niekas negyveno.

Kai Rusijos nusikalstamo pasaulio veikėjas įėjo į laiptinę, iš negyvenamo buto iššokę šauliai pradėjo į jį šaudyti.

Iš viso buvo paleisti septyni šūviai. Keturios kulkos perėjo per kūną kiaurai, viena jame strigo.

Pradingo iš Klaipėdos

Sunkiai sužeistas A.Kazakovas dar sugebėjo nušlubuoti iki savo buto ir užsidaryti. O šauliai, palikę ant laiptinės palangės dvi neiššautas kulkas – įspėjimo ženklą, ramiai pasišalino.

Iš šio namo gyventojų apie šūvius sužinoję ir į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai išlaužė A.Kazakovo buto duris ir iškvietę medikus išvežė sužeistąjį į ligoninę.

Tačiau netrukus A.Kazakovas pradingo ir iš ligoninės, ir išvis iš Klaipėdos.

Tik tuomet paaiškėjo, kad šis įteisintas vagis Klaipėdoje gyveno penkerius metus, o policijos pareigūnai apie tokį įtakingą nusikaltėlį nieko nežinojo.

Verslininkams siūlė „stogą“?

Dėl kokių priežasčių buvo apšaudytas A.Kazakovas, neaišku.

Klaipėdoje puse lūpų kalbama, kad šis įteisintas vagis buvo apmokestinęs pusiau legaliai dirbančius verslininkus.

Duokles už vadinamąjį nusikalstamo pasaulio stogą jam esą mokėjo ir vienas su Telšių Šilinių gauja anksčiau sietas verslininkas.

Kalbama, kad jis buvo sugalvojęs metodą, kaip iš uolienos išgauti auksą ir deimantus.

Tačiau priglausti po savo sparnu šį verslininką norėjo ir kiti nusikalstamo pasaulio lyderiai, kurie tvirtino, jog yra pasidaliję Klaipėdą.

Autoritetą talžė restorane

Praėjus kelioms savaitėms po šūvių Šiltnamių gatvėje, Klaipėdos centre, prabangaus viešbučio „Araratas“ restorane, buvo žiauriai sumušti nusikalstamo pasaulio šulas Juozas Skulskis ir bendrovės „Avanpostas“ vadovas Olegas Skačkovas, kuris prieš kelerius metus figūravo vienoje užsakomosios žmogžudystės byloje.

Kalbama, kad anksčiau ne kartą teistas ir įkalinimo įstaigose „verchu“ vadintas J.Skulskis pastaruoju metu mėgdavo prisistatyti kaip Rygos vagių atstovas Klaipėdoje.

Tad įteisintas vagis iš Rusijos A.Kazakovas galėjo būti jo konkurentas.

Tykojo su įrankių dėže

Netrukus po šio susidorojimo savo daugiabučio namo vestibiulyje buvo užpultas kitas Klaipėdos nusikalstamo pasaulio šulas Romas Bubelis.

Išpuoliui buvo labai gerai pasirengta. Du nusikaltėliai sekė šį 57 metų vyriškį ir kai jis, įvažiavęs į savo namo požeminę automobilių aikštelę, pakilo liftu į vestibiulį, kitiems nusikaltimo bendrininkams buvo duotas signalas.

Tuomet santechnikų drabužiais vilkintys bendrininkai įėjo į namo vestibiulį ir, ramiai prisėdę ant suolo, laukė iš stovėjimo aikštelės pakilsiančio R.Bubelio.

Kai nieko neįtardamas nusikaltėlių šulas ėjo pro „santechnikus“, vienas jų staiga smogė R.Bubeliui. Jam pargriuvus užpuolikai iš savo įrankių dėžių išsitraukė plaktukus ir ėmė jį daužyti.

Užpuolikai greitai paspruko

Tačiau jaunystėje bokso treniruotes lankęs R.Bubelis sugebėjo atsikelti ir pasipriešino užpuolikams. Po trumpos kovos santechnikai susirinko įrankius ir išbėgo lauk.

Visą šią muštynių sceną matė keli namo gyventojai. Pats R.Bubelis susirinko daiktus ir lyg niekur nieko nušlubčiojo.

Nors šis ir kiti pastaruoju metu panašiai įvykdyti nusikaltimai akivaizdžiai liudija organizuotų gaujų suaktyvėjimą, jie kol kas tiriami itin vangiai.

Sulaikė nekaltą žmogų

Panašus likimas ištiko ir prieš trejus metus įvykdytą prieštaringai vertinamo Klaipėdos turtuolio Viktoro Gleizerio užpuolimą.

Šis vyriškis golfo aikštyne buvo žiauriai sumuštas golfo lazdomis, jam buvo sulaužytos kojos ir rankos.

Nors po šio užpuolimo daug kas garsiai kalbėjo apie sumušimo užsakovą ir vykdytojus, policijos pareigūnai sulaikė niekuo dėtą Audrių Žiaugrą.

Jam net aštuonis mėnesius buvo taikomos įvairios kardomosios priemonės, kol galiausiai pareigūnai net neatsiprašę panaikino visus įtarimus.

Buvo pagrobęs Klaipėdos verslininką

R.Bubelis buvo išgarsėjęs dar 1998 metais, kai organizavo bendrovės „Kniupsius“ savininko Vidmanto Bukausko pagrobimą, tikėdamasis gauti 200 tūkstančių JAV dolerių išpirką.

V.Bukauskas buvo pagrobtas ir surakintas laikomas garaže, o tuo metu geradariu apsimetęs R.Bubelis pagrobtojo artimiesiems draugiškai siūlėsi tarpininkauti, kad nusikaltėliai paleistų auką.

Vėliau R.Bubelis dar daug kartų buvo teistas už reketą ir kitokius nusikaltimus.

Pastarąjį kartą jis buvo sulaikytas praėjusių metų liepą už prekybą narkotikais. Tačiau dvi paras pasėdėjęs areštinėje Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų sprendimu jis buvo paleistas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder