Seimo kanceliarijos kasininkė įtariama pradanginusi beveik pusę milijono litų

Seimo kanceliarijos kasininkė įtariama pradanginusi beveik pusę milijono litų

Surinkta užtektinai įrodymų, kad buvusi Seimo kanceliarijos kasininkė 47 metų Regina Petkelienė iššvaistė daugiau kaip 370 tūkst. litų, kuriuos apgaule įgijo buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė 59 metų Olga Goluskaitė, taip pat pasisavino beveik 70 tūkst. litų. Visos šios lėšos priklausė Seimo kanceliarijai. Beveik pusės milijono litų grynųjų pinigų kasoje buvo pasigesta prieš metus, 2009-ųjų birželį.

Ketvirtadienį baigtas Vilniaus apygardos prokurorų kontroliuotas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, iššvaistymo ir įgijimo apgaule.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R. Petkelienė, būdama visiškai materialiai atsakinga už jai patikėtas pinigines lėšas bei jų apskaitą ir turėdama įgaliojimus jomis disponuoti, nuo 2008 metų sausio iki 2009 metų liepos neteisėtai perleido O. Goluskaitei kasoje buvusius grynuosius pinigus - 373,5 tūkst. litų, tai yra juos iššvaistė. Šiuos pinigus, tarsi savus, kasininkė įvairiomis sumomis, nuo 500 iki 20 tūkst. litų, skolindavo O. Goluskaitei. Ant buhalterinėje apskaitoje nebenaudojamų kasos išlaidų orderių blankų ar paprasčiausių popieriaus lapų R. Petkelienė surašydavo skolos raštelius. Juridinės galios jie neturėjo.

Taip pat paaiškėjo, kad apie 65,5 tūkst. litų stygius nepagrįstas netgi tais beverčiais rašteliais. Dėl to įtariama, jog R. Petkelienė šią pinigų sumą pasisavino 2009-ųjų gegužės-liepos mėnesiais. Nustačius, kad kasoje iš viso trūksta per 441 tūkst. litų, pernai liepos 17 d. Seimo kancleris Gedeminas Aleksonis kreipėsi į policiją.

Pusantrų metų O. Goluskaitė, nuolat lankydavosi R. Petkelienės kabinete ir graudindavo ją istorijomis apie paskolą butui pirkti, apie ją apgavusius verslo partnerius Vokietijoje ar Lenkijoje.

Pagal įstatymus pati griežčiausia bausmė - laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder