Seimo pinigus iššvaisčiusios moterys už grotų praleis po dvejus metus

Seimo pinigus iššvaisčiusios moterys už grotų praleis po dvejus metus

Buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė ir jos draugė Ona Goluskaitė siunčiamos už grotų - Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) paskelbė, kad moterys iššvaistė 441 tūkst. litų ir už grotų turės praleisti po dvejus metus. Nuosprendis iš karto įsiteisėjo, tad moterys artimiausiu metu bus uždarytos į Panevėžio moterų pataisos namus.

Apeliacine tvarka baudžiamąją bylą išnagrinėjusi LAT teisėjų kolegija paskelbė, kad pakeičia nuosprendį, kuriuo R. Petkelienė išteisinta dėl 67 tūkst. litų iššvaistymo, skelbia delfi.lt. Teismas konstatavo, kad surinkta įrodymų, jog ji šiuos pinigus iššvaistė. Kam - pasak teismo, nesvarbu, nes tai nekeičia nusikalstamos veikos kvalifikacijos.

Apeliacine tvarka baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija paskelbė, R. Petkelienė iššvaistė 441 tūkst. litų.

373 tūkst. litų R. Petkelienė turės atlyginti solidariai su O. Goluskaite, o 62 tūkst. litų (5 tūkst. litų buvo išskaičiuoti iš atlyginimo ją atleidžiant iš darbo, todėl jai nereikės sumokėti 67 tūkst. litų) - R. Petkelienės turės atlyginti viena.

Pirmos instancijos Vilniaus apygardos teismas moteris nuteisė liepą, primena ELTA.

Bylos duomenimis, R. Petkelienė iššvaistė daugiau kaip 370 tūkst. litų, kuriuos apgaule įgijo buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė O. Goluskaitė, taip pat pasisavino beveik 70 tūkst. litų. Visos šios lėšos priklausė Seimo kanceliarijai. Beveik pusės milijono litų grynųjų pinigų kasoje buvo pasigesta 2009-ųjų birželį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R. Petkelienė, būdama visiškai materialiai atsakinga už jai patikėtas pinigines lėšas bei jų apskaitą ir turėdama įgaliojimus jomis disponuoti, nuo 2008 metų sausio iki 2009 metų liepos neteisėtai perleido O. Goluskaitei kasoje buvusius grynuosius pinigus - 373,5 tūkst. litų, tai yra juos iššvaistė. Šiuos pinigus, tarsi savus, kasininkė įvairiomis sumomis, nuo 500 iki 20 tūkst. litų, skolindavo O. Goluskaitei. Ant buhalterinėje apskaitoje nebenaudojamų kasos išlaidų orderių blankų ar paprasčiausių popieriaus lapų R. Petkelienė surašydavo skolos raštelius. Juridinės galios jie neturėjo.

Taip pat paaiškėjo, kad apie 65,5 tūkst. litų stygius nepagrįstas netgi tais beverčiais rašteliais. Dėl to įtariama, jog R. Petkelienė šią pinigų sumą pasisavino 2009-ųjų gegužės-liepos mėnesiais. Nustačius, kad kasoje iš viso trūksta per 441 tūkst. litų, tų pačių metų liepos 17 d. Seimo kancleris Gedeminas Aleksonis kreipėsi į policiją.

Pusantrų metų O. Goluskaitė nuolat lankydavosi R. Petkelienės kabinete ir graudindavo ją istorijomis apie paskolą butui pirkti, apie ją apgavusius verslo partnerius Vokietijoje ar Lenkijoje.

Pagal įstatymus pati griežčiausia grėsusi bausmė - laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder