Šiemet daugiau avarijų, žuvusiųjų ir sužeistųjų

Šiemet daugiau avarijų, žuvusiųjų ir sužeistųjų

Bendra nusikalstamumo statistika rodo teigiamus pokyčius: per 7 šių metų mėnesius rajone užregistruota mažiau nusikaltimų nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Tačiau pareigūnams vis dar niekaip nepavyksta suvaldyti „kelių gaidelių“ ir sumažinti avarijų bei Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų skaičiaus. „Rajone daugėja eismo nelaimių, sužeistųjų bei žuvusiųjų“, - tokią nemalonią statistiką komentuoja Šilutės r. policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius.

Daugėja pažeidėjų

Iš viso per 7 šių metų mėnesius mūsų rajono keliuose užregistruoti 122 eismo įvykiai, pernai jų buvo 108. Įskaitinių avarijų skaičius irgi išaugo - nuo 31 pernai iki 41 šiemet. Avarijose sužeista ir žuvo irgi daugiau žmonių: pernai atitinkamai - 30 ir 3, šiemet - 54 ir 6.

KET pažeidimų pernai per 7 mėnesius užregistruota 2216, šiemet - 2505.

Didžiausią susirūpinimą kelių patruliams kelia greičio viršytojai: pernai per 7 mėnesius buvo užfiksuoti 569 greičio viršijimo atvejai, o per tą patį laiką šiemet - kone dviem šimtais daugiau - 786.

Keliuose budintys patruliai beveik dvigubai daugiau nei pernai užfiksavo ir įvairių viešosios tvarkos pažeidimų, šis rodiklis išaugo nuo 333 iki 612.

2012-aisiais iki liepos pabaigos neblaivūs prie vairo sulaikyti 127, o šiemet - jau 143 vairuotojai.

Žymiai dažniau nei 2012-aisiais šiemet prie vairo pakartotinai sėdo girti vairuotojai: pernai tokių nustatyti 5, šiemet - 17. Taip pat dažniau rizikavo ir tie, kas iš viso neturi teisės vairuoti: pernai - 42, šiemet - 59.

Smarkiai daugėja už įvairius nusižengimus nubaustų mopedų vairuotojų - nuo 15 iki 26. Nuo 47 iki 51 padaugėjo ir nubaustų dviratininkų. Šiemet pareigūnai nubaudė ir 3 važnyčiotojus, o pernai buvo nubausti 2.

Už važiavimą nesilaikant kelių eismo ženklų ar degant draudžiamam šviesoforo signalui pernai nubausti 539 vairuotojai, o šiemet - 567.

Diržus segasi dažniau

Tokių pažeidimų, kurių šiemet būtų mažiau nei pernai, yra labai mažai. Vienas jų - važiavimas neregistruotomis transporto priemonėmis ir tokiomis, kurioms neatlikta techninė apžiūra: pernai tokių nustatyta 441, o šiemet 365.

Nuo 285 iki 214-kos sumažėjo ir saugos diržus ignoruojančių vairuotojų bei keleivių.

Nuo pareigūnų ar iš eismo įvykio vietos sprunkama maždaug taip pat dažnai: pernai užregistruoti 35 tokie pabėgimai, o šiemet - 34.

Vairuotojai mato ne visus patrulius

Ką apie didėjantį prasižengimų skaičių mano komisariato viršininkas? Anot S.Mikutavičiaus, statistika nereiškia, kad ir pažeidėjų išties yra daugiau, ji rodo, kad žymiai aktyviau dirba ir daugiau jų išaiškina policija.

„Keliuose aktyviai dirbame ir savaitgaliais. Be to, yra nemažai priemonių, kurios išaiškinti pažeidėjus gali ir neviešo patruliavimo metu, pavyzdžiui, greičio matuokliai, kurių vairuotojas nemato. Apie tai, kad buvo užfiksuotas, jis sužino tik gavęs pranešimą į namus“, - sako S.Mikutavičius.

O žuvusiųjų skaičiaus padidėjimą šiemet didele dalimi lėmė avarija Saugose, kurios metu iš karto žuvo 4 žmonės.

Pasak viršininko, niekas nepaneigs, kad pagrindinės nelaimių priežastys yra dideli greičiai, vairavimo patyrimo stoka ir alkoholis.

Ypatingą dėmesį eismo saugumui pareigūnai žada skirti nuo rugsėjo 1-osios.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder